22-04-2024

SAS introduceert Viya Workbench ontwikkelomgeving

Deel dit bericht

Tijdens SAS Innovate in Las Vegas heeft SAS haar nieuwste updates gedeeld. Een van de noviteiten is de Viya Workbench ontwikkelomgeving voor het bouwen van AI-modellen.

SAS introduceert nieuwe trustworthy AI-producten en -diensten om AI-governance te verbeteren en het vertrouwen in en de transparantie van modellen te bevorderen. Model cards en nieuwe AI Governance Advisory-diensten helpen organisaties door het turbulente AI-landschap te navigeren, risico's te beperken en meer vertrouwen op te bouwen. SAS heeft ook een Trustworthy AI Life Cycle Workflow uitgebracht, afgestemd op het AI Risk Management Framework van het National Institute of Standards and Technology (NIST).

SAS kondigt een verdere uitbreiding aan van het SAS Viya data en AI platform en daarnaast de algemene beschikbaarheid van SAS Viya Workbench. Viya Workbench is gericht op ontwikkelaars en modelbouwers en is een self-service, on-demand ontwikkelomgeving voor datapreparatie, verkennende data-analyse en het ontwikkelen van analytics- en machine learning modellen. SAS Viya Workbench is ontworpen om de productiviteit te verhogen, de prestaties te verbeteren en het vertrouwen onder AI-ontwikkelaars te bevorderen.

SAS introduceert lichtgewicht, branchespecifieke AI-modellen geschikt voor individuele licenties. Hiermee biedt SAS organisaties direct inzetbare AI-technologie om alledaagse problemen efficiënt op te lossen. De AI-modellen zijn in te zetten voor bedrijven in de financiële sector, gezondheidszorg, productie-industrie en de overheid. Deze branchespecifieke modellen zijn ontworpen voor snelle integratie, waardoor organisaties betrouwbare AI-technologie kunnen operationaliseren en sneller meetbare resultaten kunnen boeken.

Het data en AI platform SAS Viya helpt klanten om hun efficiëntie en productiviteit te verhogen door het integreren van Large Language Models (LLM) in het platform. SAS blijft investeren in innovatie met de introductie van zijn eigen synthetische datagenerator - SAS Data Maker - en door branchespecifieke GenAI-assistenten aan te bieden.

Company:

SAS

Partners