22-05-2024

Mendix en Snowflake willen meer waarde uit enterprise data halen met low-code

Deel dit bericht

Mendix heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Snowflake. Door het beste van beide werelden te combineren - de Snowflake Data Cloud en het Mendix enterprise low-code platform - willen ze organisaties nieuwe mogelijkheden bieden om de maximale waarde van hun data te ontsluiten, met een focus op AI-projecten.

Gezamenlijke klanten van Mendix en Snowflake kunnen onder andere rekenen op de volgende voordelen:
- Verbeterde uitwisseling van data tussen Mendix en Snowflake, in beide richtingen;
- Efficiëntere softwareontwikkeling: data van het Snowflake-platform komen beschikbaar als kant-en-klare datacomponenten die gecombineerd kunnen worden met andere herbruikbare componenten van Mendix of uit de Mendix marketplace;
- Verbeterde mogelijkheden om apps voor mobiele devices te maken, gebruikmakend van data en bijbehorende analys
- Cybersecurity en governance: security is een vast onderdeel van Snowflake's Data Cloud, met functies zoals dynamische data masking en end-to-end encryptie. Mendix legt de nadruk op security, beheer, data privacy en compliance in elk onderdeel van het platform en de daarop gebouwde applicaties.

“De samenwerking tussen Mendix en Snowflake helpt organisaties bij het combineren van twee van hun sterkste punten: data en de mensen die weten hoe ze met die data moeten omgaan. Snowflake’s Data Cloud verzamelt enorme hoeveelheden datagedreven inzichten. Met low-code zorgen we ervoor dat mensen met verschillende functies binnen organisaties toegang krijgen tot deze bron van waardevolle data en deze kunnen gebruiken in toepassingen die waarde creëren”, zegt Jethro Borsje, Chief Ecosystems Officer bij Mendix.

Uitdagingen en oplossingen
Om het potentieel van bedrijfsdata echt te kunnen benutten is zowel technische expertise van professionele developers vereist, als context over welke gegevens belangrijk zijn en waarom. Dat laatste is het domein van experts en business owners binnen de organisatie. Robert Jones, Executive Vice President, Global Sales and Customer Success, Siemens Digital Industries Software: “Iedereen ziet het potentieel van AI. Om echt meerwaarde uit deze technologie te halen, moeten de data slim benut worden, door deze samen met AI te integreren in software. Dankzij deze nieuwe samenwerking tussen Snowflake en Mendix kunnen onze klanten het volledige potentieel van hun data benutten, door applicaties te bouwen die versterkt zijn met AI.”

Samenwerken voor innovatie
Dankzij low-code kunnen multidisciplinaire teams, bestaande uit developers en line-of-business experts, samenwerken aan digitale transformatieprojecten en optimale waarde halen uit de data van een organisatie. De samenwerking tussen Snowflake en Mendix maakt het eenvoudiger voor deze brede teams om via een low-code drag-and-drop interface toegang te krijgen tot meer data. Zo ontstaat data-driven software-ontwikkeling, afgestemd op de behoeften van de business.

“Bij Snowflake bouwen we met data, AI en apps aan de toekomst. Deze samenwerking met Mendix versterkt dit commitment aan onze klanten,” zegt Tarik Dwiek, Head of Technology Alliances bij Snowflake. “Samen overbruggen we de kloof tussen data, business en IT en geven we duizenden organisaties over de hele wereld nieuwe mogelijkheden om data om te zetten in groei.”

Tags:

Data, Cloud, AI, Low-code

Company:

Mendix, Snowflake

Partners