29-05-2024

DataStax lanceert Astra Vectorize met OpenAI en Microsoft Azure integratie

Deel dit bericht

DataStax heeft de lancering aangekondigd van Astra Vectorize, een nieuwe functie die embedding generaties uitvoert aan de server-side. De lancering van Astra Vectorize omvat integraties met OpenAI en Microsoft Azure OpenAI Service om het genereren van embedding voor ontwikkelaars te versnellen en te vereenvoudigen. Dankzij deze integraties kunnen organisaties verschillende embeddingmodellen vergelijken met slechts een paar klikken.

Astra Vectorize is een toevoeging aan de Astra Data API waarmee gebruikers ruwe, ongestructureerde data kunnen aanleveren, zoals een stuk tekst of een afbeelding, als onderdeel van een invoeg-, update- of vectorzoekbewerking, en de vectorinbedding voor die data wordt automatisch gegenereerd door Astra DB. Met deze functionaliteit krijgen gebruikers een verbeterde ervaring door de complexiteit van het insluiten van modellen te abstraheren van de applicatiecode, zodat ze zich kunnen richten op de bedrijfslogica van de applicatie in plaats van integraties met externe systemen.

Duidelijk pijnpunt
“Een van de vragen die we vaak horen van ontwikkelaars is hoe je embeddings eenvoudiger en kosteneffectiever kunt genereren. Het is duidelijk een pijnpunt,” zegt Ed Anuff, chief product officer van DataStax. “Met Astra Vectorize is het proces aanzienlijk vereenvoudigd omdat het genereren van inbeddingen gebeurt in de databaselaag - waar indexering traditioneel altijd heeft plaatsgevonden - waardoor ontwikkelaars zich kunnen richten op de daadwerkelijke applicatielogica in plaats van op de fijne kneepjes van vectorinbeddingen.”

De Astra Vectorize native integratie met Azure OpenAI biedt klanten de beveiligingsmogelijkheden van Microsoft Azure terwijl dezelfde modellen als OpenAI worden uitgevoerd. Azure OpenAI biedt private netwerken, regionale beschikbaarheid en verantwoorde AI content filtering. Astra Vectorize integreert ook direct met OpenAI en biedt out-of-the-box embedding generation services voor beide platformen.

Partners