04-06-2024

DataCore introduceert Single Node Swarm voor edge data management

Deel dit bericht

DataCore brengt Single Node Swarm op de markt, een software defined object storage oplossing die zorgt voor robuuste gegevensbescherming en archivering. Single Node Swarm combineert op Kubernetes gebaseerde container-technologie - voortgekomen uit de eerdere overname van MayaData - met DataCore's vlaggenschip op het gebied van object storage. Het is met name toepasbaar in kleinere storage-omgevingen, ROBO- en edge-locaties, waar lokale gegevensopslag en -verwerking van groot belang zijn.

Single Node Swarm brengt enterprise-class data management naar kleine IT-omgevingen in verschillende sectoren. In het huidige IT-landschap zorgt het concept ‘data gravity’ - waarbij data zich opstapelt en meer data en applicaties aantrekt - voor grote uitdagingen. Vooral in omgevingen met beperkte ruimte vormt dit een probleem. Single Node Swarm pakt uitdagingen in kleinere omgevingen aan, waardoor het mogelijk is om gegevens op te slaan, te beheren en te beschermen. Het vermindert latency, verhoogt de throughput en maakt snelle lokale gegevensverwerking mogelijk. Daarnaast zorgt het voor cyberweerbaarheid tegen ransomware en preventie van ongeautoriseerde toegang en gegevensverlies.

De architectuur belichaamt keuzevrijheid op het gebied van hardware, waardoor organisaties zelf de ideale apparatuur voor hun behoeften kunnen samenstellen zonder dat ze gebonden zijn aan specifieke hardware-leveranciers. Organisaties kunnen dit vereenvoudigde kostenefficiënte platform gebruiken om de bedrijfsactiviteiten te optimaliseren en de weg vrij te maken voor groei en concurrentievoordeel.

Partners