06-06-2024

Cloudera neemt Verta Operational AI Platform over

Deel dit bericht

Cloudera heeft Verta's Operational AI Platform overgenomen voor de AI-expertise. Het Verta-team zal zich aansluiten bij de machine learning-groep van Cloudera en rapporteren aan Chief Product Officer Dipto Chakravarty.

Met de overname van Verta versterkt Cloudera zijn positie in het competitieve AI-landschap, met talenten en technologie op het gebied van AI en ML. Het Verta-team gaat de gezamenlijke expertise benutten om de AI-roadmap van Cloudera te helpen aansturen en het bedrijf nog beter in staat te stellen effectief te anticiperen op de behoeften van het wereldwijde klantenbestand.

Zakelijke AI vereenvoudigen
Naast het bieden van meer AI-expertise, zal Verta’s hybride en multi-cloud end-to-end AI-platform het vermogen van Cloudera stimuleren om tegemoet te komen aan de groeiende AI-vraag binnen zijn wereldwijde gebruikersbestand. Gebaseerd op onderzoek uitgevoerd bij MIT door Dr. Manasi Vartak, Verta’s voormalige CEO en daarna verder ontwikkeld met Dr. Conrado Miranda, voorheen Verta’s CTO, was Verta de pionier op het gebied van modelmanagement, servicing en governance voor voorspellende en generatieve AI (GenAI). Het bedrijf pakt een van de grootste AI-uitdagingen aan, door organisaties in staat te stellen effectief modellen voor de gehele onderneming te bouwen, operationeel te maken, te monitoren, te beveiligen en op te schalen.

Verta’s technologie vereenvoudigt het proces van het omzetten van datasets in op maat gemaakte, retrieval-augmented generation applicaties. Hiermee kunnen ontwikkelaars, ongeacht hun kennis op het gebied van machine learning, bedrijfsklare grote taalmodellen (LLM’s) creëren en optimaliseren. Deze functies, in combinatie met Verta’s genAI-workbench, modelcatalogus en AI-beheertools, zullen de platformmogelijkheden van Cloudera gaan verbeteren, waardoor het de belofte van zakelijke AI voor zijn wereldwijde klantenbestand kan blijven waarmaken.

Toekomst datamanagement is AI
“De toekomst van datamanagement is AI; ze gaan hand in hand”, zegt CEO Charles Sansbury van Cloudera. “Cloudera neemt het Operational AI Platform van Verta over om zowel ons team te versterken als onze operationele AI-mogelijkheden te versnellen. We gaan snel om klanten te voorzien van de technologieën die ze nodig hebben om hun data- en AI-initiatieven aan te sturen, en zijn niet van plan om te vertragen. Dit is de eerste van een aantal strategische stappen die we verwachten te zetten terwijl we ons leiderschap op het gebied van data en vertrouwde zakelijke AI uitbreiden.”

“Goede data zorgt voor goede modellen, en daarom passen de technologieën van Verta en Cloudera perfect bij elkaar”, aldus Vartak. “Cloudera heeft de meeste data onder beheer vergeleken met enig ander platform ter wereld, zodat het de beste keuze is om onze visies voor innovaties werkelijkheid te laten worden. Samen met het Cloudera-team kunnen en zullen we de belofte van AI voor de hele organisatie waarmaken en de reis van elke gebruiker verrijken, van data naar inzichten naar actie.”

Met 25 procent van de data in de wereld onder beheer is Cloudera naar eigen zeggen het enige hybride open data lakehouse dat analytics en AI naar bedrijfsdata brengt, on-premises en in meerdere clouds, en tegelijkertijd uniforme governance en beveiliging biedt. Cloudera’s open data lakehouse vormt de basis voor het bouwen en toepassen van AI-applicaties, zoals chatbots, samenvatten van documenten en het genereren van code. Met Cloudera kunnen klanten data gedurende de gehele levenscyclus beheren, zodat ze deze gemakkelijk kunnen gebruiken met LLM's en als eerste de beste in hun markt worden.

Partners