10-06-2024

Snowflake onthult Polaris Catalog en Snowflake ML

Deel dit bericht

Snowflake heeft tijdens de Snowflake Summit 2024 Polaris Catalog aangekondigd: een leveranciersneutrale, open catalog-implementatie voor Apache Iceberg - de open standaard voor het implementeren van data lakehouses, data lakes en andere moderne architecturen. Snowflake biedt voor ontwikkelaars end-to-end-mogelijkheden voor het bouwen van enterprise-grade pipelines, modellen en AI-aangedreven apps.

Polaris Catalog wordt binnen 90 dagen open source gemaakt  om bedrijven zoals Goldman Sachs en de hele Iceberg-community nieuwe niveaus van keuze, flexibiliteit en controle over hun data te bieden, met volledige bedrijfsbeveiliging en Apache Iceberg-interoperabiliteit met onder meer Amazon Web Services (AWS), Confluent, Dremio, Google Cloud, Microsoft Azure, Salesforce.

Apache Iceberg is in mei 2020 van incubatie uitgegroeid tot een Apache Software Foundation-project van topniveau en heeft sindsdien een vlucht genomen in populariteit om een toonaangevend open source data tabelformaat te worden. Met Polaris Catalog beschikken gebruikers nu over één centrale plaats waar elke engine de Iceberg-tabellen van een organisatie kan vinden en openen met volledige, open interoperabiliteit.

Polaris Catalog vertrouwt op het open source REST-protocol van Iceberg, dat een open standaard biedt voor gebruikers om toegang te krijgen tot gegevens en deze op te halen uit elke engine die de Iceberg Rest API ondersteunt, waaronder Apache Flink, Apache Spark, Dremio, Python, Trino en meer.

Snowflake ML
Snowflake versnelt ook het operationaliseren van modellen met een geïntegreerde ervaring voor machine learning via Snowflake ML, waardoor ontwikkelaars modellen en functies kunnen bouwen, ontdekken en beheren gedurende de hele ML-levenscyclus. Het verenigde platform van Snowflake voor generatieve AI en ML stelt elk onderdeel van het bedrijf in staat om meer waarde uit hun data te halen, terwijl volledige veiligheid, governance en controle worden gegarandeerd om verantwoorde en betrouwbare AI op schaal te leveren.

End-to-end-mogelijkheden
Snowflake kondigt voorts tools en innovaties aan die de manier waarop ontwikkelaars enterprise-grade pipelines, modellen en applicaties met hun data bouwen, versnellen. Snowflake bevordert zijn missie om complexiteit voor klanten te elimineren met nieuwe ontwikkelaarstools en native integraties die de ontwikkeling versnellen, terwijl ze hen in staat stellen om efficiënter geavanceerdere producten te leveren in de AI Data Cloud.

Partners