14-06-2024

OpenAI kiest Oracle Cloud Infrastructure om Microsoft Azure AI-platform uit te breiden

Deel dit bericht

OpenAI is het AI-onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf achter ChatGPT, dat elke maand generatieve AI-services levert aan meer dan 100 miljoen gebruikers. "We zijn verheugd over de samenwerking met Microsoft en Oracle. OCI zal het Azure-platform uitbreiden en OpenAI in staat stellen verder te groeien," aldus Sam Altman, CEO van OpenAI. Larry Ellison, voorzitter en CTO van Oracle, vult aan: "De race om 's werelds grootste LLM te bouwen is aangebroken en zorgt voor een onbeperkte vraag naar de Gen2 AI-infrastructuur van Oracle. Leidende partijen zoals OpenAI geven de voorkeur aan OCI omdat het de snelste en meest kosteneffectieve AI-infrastructuur ter wereld biedt."
 
De AI-infrastructuur van OCI bevordert AI-innovatie. OpenAI sluit zich aan bij duizenden AI-innovators in verschillende sectoren die hun AI-workloads draaien op de AI-infrastructuur van OCI. Adept, Modal, MosaicML, NVIDIA, Reka, Suno, Together AI, Twelve Labs, xAI en anderen gebruiken OCI Supercluster om AI-modellen van de volgende generatie te trainen en te interpreteren.
 
Met de speciaal gebouwde AI-mogelijkheden van OCI kunnen startups en bedrijven modellen sneller en betrouwbaarder bouwen en trainen, waar dan ook in de gedistribueerde cloud van Oracle. Voor het trainen van grote taalmodellen kan OCI Supercluster uitbreiden tot 64k NVIDIA Blackwell GPU's of GB200 Grace Blackwell Superchips, verbonden door RDMA-clusternetwerken met ultralage latentie en een ruime keuze aan HPC-opslag. Virtuele OCI Compute machines en OCI's bare metal NVIDIA GPU-instances kunnen applicaties aansturen voor generatieve AI, computer vision, natuurlijke taalverwerking, aanbevelingssystemen en meer.

Tags:

Cloud, AI, GenAI, LLM, Data, Azure

Company:

Oracle, Microsoft, OpenAI

Partners