01-07-2024

Denodo lanceert AI-platform 9.0 met Natural Language Query ondersteuning

Deel dit bericht

Denodo heeft de lancering van het Denodo Platform 9.0 aangekondigd. Deze versie van het platform maakt intelligente datalevering mogelijk door middel van AI-gestuurde ondersteuning voor query's in natuurlijke taal, waardoor het volgens Denodo niet meer nodig is om SQL te kennen.

Het platform heeft ook de mogelijkheid om grote taalmodellen te voorzien van real-time, beheerde data vanuit de hele onderneming, retrieval-augmented generation (RAG) aan te sturen voor betrouwbare, inzichtelijke resultaten van generatieve AI-toepassingen, evenals een reeks krachtige nieuwe functies om datamanagement verder te verbeteren. Door dit niveau van intelligentie toe te voegen aan datalevering, brengt Denodo Platform 9.0 logisch datamanagement naar de volgende fase van AI en geavanceerde analyse, een fase waarin de verwachtingen nu worden waargemaakt.

Met de nieuwe functies in Denodo Platform 9.0 zal het systeem leren terwijl gebruikers met de gegevens omgaan en zal het geautomatiseerde aanbevelingen doen voor de beste gegevens om te gebruiken, gebaseerd op de behoefte van elke gebruiker op dat moment. Dit zal de productiviteit voor een groot aantal gebruikers enorm verhogen, omdat ze niet hoeven te stoppen om uit te zoeken welke gegevens ze moeten gebruiken of waar ze die kunnen vinden.

Gebruikers kunnen hun query's intypen in natuurlijke taal en krijgen niet alleen direct resultaten, maar ook een gedetailleerd overzicht van hoe de query is opgebouwd. Onder de motorkap zal de levering van gegevens via meerdere kanalen worden geoptimaliseerd, omdat het systeem de snelste methoden kent en deze automatisch inzet, waardoor kosten worden verlaagd door tijd te besparen. Het zal de compliance verder versterken met meer geavanceerde beveiligingsmaatregelen die per ontwerp in het platform zijn ingebouwd.

De belangrijkste functionaliteiten van Denodo Platform 9.0 zijn onder andere: ondersteuning voor zoekopdrachten in natuurlijke taal; nieuwe datavoorbereidingswizards; intelligente aanbevelingen voor query's; ondersteuning voor AI-klare data; verbeterde Developer-Experience mogelijkheden; verbeterde MPP-gebaseerde Data-Lake Engine; geavanceerd federaal beheer; verbeterde inspectie.

Partners