23-08-2024

Salesforce introduceert autonome AI-Sales Agents

Deel dit bericht

Salesforce biedt twee volledig autonome AI-agenten voor verkooporganisaties: Einstein Sales Development Rep (SDR) Agent en Einstein Sales Coach Agent. Deze twee nieuwe AI-tools beogen meer waarde te leveren aan klanten en de prestaties van salesteams te verbeteren. Beide oplossingen zijn ontwikkeld op het Einstein 1 Platform van Salesforce.

Einstein SDR Agent gaat autonoom in gesprek met inkomende leads. In tegenstelling tot chatbots die alleen specifieke geprogrammeerde vragen kunnen beantwoorden, neemt Einstein SDR Agent beslissingen en prioriteert acties die aansluiten bij de gewenste resultaten. Met behulp van specifieke AI-techniek om interne data beter te benutten – retrieval augmented generation (RAG) – analyseert de Agent de vraag van een prospect om vervolgens autonoom te bepalen wat de volgende stap is. Of dat nu het beantwoorden van productvragen is, het afhandelen van bezwaren of het plannen van een afspraak. Elk antwoord is betrouwbaar, accuraat en gepersonaliseerd, omdat het is gebaseerd op het CRM van de organisatie en geharmoniseerde, externe gegevens. Einstein SDR Agent zet leads naadloos over naar verkopers en kan meerdere leads tegelijk verwerken, via verschillende kanalen en in verschillende talen.

Einstein Sales Coach Agent helpt salesmedewerkers door autonoom verkooprollenspellen te simuleren, waarin ieder scenario wordt afgestemd op een specifieke deal en vervolgens gepersonaliseerde en objectieve feedback wordt geboden. Tijdens het rollenspel simuleert Einstein een koper, waarbij generatieve AI wordt gebruikt om tekst om te zetten in spraak. Einstein gebruikt RAG-technologie om na te bootsen hoe een koper zou kunnen reageren. Voor elk antwoord wordt relevante informatie die is opgeslagen in Salesforce gebruikt, zoals informatie over de deal, het account en eerdere correspondentie met de klant. Dit betekent dat verkopers kunnen oefenen met pitchen, het omgaan met bezwaren of onderhandelen in levensechte scenario’s voordat ze met echte klanten spreken.

Einstein Sales Agents zijn gebouwd op het Einstein 1 Platform en kunnen in enkele minuten worden opgezet met behulp van no-code-acties, workflows en vooraf gebouwde sjablonen. Met behulp van Data Cloud kunnen klanten generatieve modellen verder verbeteren door relevante externe informatie te uploaden, zoals bestaande verkoop- en trainingsdocumenten. De eigen bronnen leiden tot nauwkeurigere, relevantere en op context gebaseerde antwoorden van de Agents. Beide Sales Agents maken gebruik van de Einstein Trust Layer om veilige, vertrouwde reacties te garanderen.

De lancering van de Einstein Sales Agents, die vanaf medio oktober beschikbaar zijn, volgt op de eerdere lancering dit jaar van Einstein Service Agent voor klantenservice-afdelingen en de AI Employee Service Agent waarmee werknemers werkgerelateerde kwesties kunnen adresseren.

Partners