10-08-2015

Europese bedrijven spenderen tweederde budget aan Business Technology

Deel dit bericht

In totaal spenderen Europese bedrijven 28% van hun technologische aankopen aan Business Technology (BT) toepassingen, blijkt uit een recent verslag van Andrew Bartels van Forrester. Dit zijn technologieën die de bedrijven helpen klanten te winnen, te bedienen en te behouden. Deze toename aan spenderingen aan BT groeit een stuk harder dan de groei aan aankopen van traditionele informatietechnologieën (IT) als back-office en transactionele systemen, namelijk 11,8% en 3,1% respectievelijk. 

De totale Europese technologische investeringen zullen met 5,4% groeien in 2015 en met 4,1% in 2016. Daarmee blijft de Europese techmarkt groter dan die van Azië, maar slechts eenderde van de totale aankopen van Amerika. Gemeten in euros, besteden bedrijven en gemeentes in Amerika 1.105 miljard aan technologische uitgaven, vergeleken met 684 miljard in Midden- en West-Europa en 512 miljard in Azië. De drie landen met meer dan de helft van de technologische investeringen in Europa zijn dit jaar het Verenigd Koninkrijk met 150,5 miljard, Duitsland met 112 miljard en Frankrijk met 89 miljard euro.

Software en consulting- en systeemintegratieservices zijn de categorieën waarin het meeste uitgegeven wordt door de Europese landen, met een groei van 7,4% en 7,0% respectievelijk. Deze groei is een gevolg van de toename aan investeringen in mobiele applicaties, analytics en big data, en klantgerichte applicaties, samen met de gerelateerde services die bedrijven te kiezen tussen deze softwareproducten en deze te implementeren en er waarde uit te halen.

BT uitgaven

Copyright © 2015, Forrester Research, Inc.

Het volledige onderzoek is te downloaden op de website van Forrester.

Partners