17-09-2015

Alcatel-Lucent verbetert architectuur om de overbelasting van IT te verlichten

Deel dit bericht

Het Alcatel-Lucent OmniVista 2500 NMS netwerkanalysetool biedt IT-beheerders uitgebreide informatie over het netwerk. Daardoor krijgen ze inzicht in hoe het netwerk wordt gebruikt en hoe ze het netwerk nog beter kunnen afstemmen op de behoeften van de gebruiker. Het programma bevat nu een overzichtelijk dashboard en een rapportageprogramma waarin de prestaties en het gebruik van netwerkelementen, applicaties en gebruikersgedrag worden weergegeven.

OmniVista 2500 stelt IT-beheerders in staat netwerkbewerkingen proactief in plaats van reactief uit te voeren, door gebruik te maken van de voorspellende analyserapporten van het programma. Het voorspellende analysesysteem leert constant bij en voorspelt maanden van tevoren al het gedrag van het netwerk. Met die informatie kunnen IT-beheerders de prestaties optimaliseren en toekomstige uitbreidingen voorbereiden. Daarnaast krijgt de IT-afdeling een melding wanneer het verkeersgedrag buiten de verwachte norm valt, wat op een bedreiging van het netwerk kan duiden.

Geïntegreerd beheer is nog verder uitgebreid in deze versie van OmniVista 2500. Het ondersteunt nu alle bedrade en draadloze Alcatel-Lucent Enterprise productfamilies als onderdeel van een Unified Access-netwerk. De geïntegreerde beheermogelijkheden vereenvoudigen voor de IT-afdeling de implementatie, het beheer en de probleemoplossing van het gehele netwerk. Ze vergemakkelijken de ondersteuning van steeds meer applicaties en persoonlijke apparaten (BYOD) en bedrijfsapparaten in het netwerk.

De nieuwste versie van OmniVista 2500 helpt het gat te overbruggen tussen applicaties en netwerk, door IT-beheerders inzicht te geven in applicaties, of ze nu zijn geïmplementeerd in een fysieke of een virtuele (VXLAN) netwerkomgeving. Dat vereenvoudigt het oplossen van problemen en stelt IT-beheerders in staat QoS-beleid te maken om de gebruikerservaring te verbeteren.

Tags:

Analytics

Company:

Alcatel-Lucent

Partners