Microservices Architectuur met Sander Hoogendoorn

Deel dit bericht

Het nieuwste architectuurprincipe microservices lijkt veelbelovend: verkorte time-to-market, schaalbaarheid, autonomie, uitwisselbaarheid van technologie en van databases. Daarbij zijn de uitdagingen bij het succesvol implementeren van microservices groot. Hoe worden microservices ontworpen, ontwikkeld en uiteindelijk in productie genomen? En wat maakt een component of service uiteindelijk een microservice? Hoe verandert de samenwerking tussen analisten, ontwikkelaars, testers en beheerders als een organisatie omschakelt?

Vanuit zijn ervaringen in agile, Scrum, requirements, software architectuur en code vertelt onafhankelijk coach, software architect Sander Hoogendoorn over de reis die het implementeren van een landschap van microservices is. Hij beantwoordt daarbij vragen over het modelleren en ontwerpen van services, de juiste granulariteit van applicaties en services, de communicatie tussen services, design patterns, het testen van applicaties en services en het inrichten van deployment pipelines. Geïllustreerd met rijke praktijkvoorbeelden geeft Sander zo een kristalhelder inzicht in deze veelbelovende technologie.
 
Onderwerpen van het seminar
Tijdens het seminar komen onderstaande vragen en kwesties aan bod:
Principes, definities en uitdagingen van microservices
Componenten, ontwerppatronen en te gebruiken technologie
Hoe communiceren microservices met elkaar?
Hoe ontwerpt u microservices?
Smart use cases en domain-driven design
Deployment van microservices en wat komt daar bij kijken?
 
Spreker
Sander Hoogendoorn houdt zich als onafhankelijk coach, docent en auteur bezig met het innoveren van softwareontwikkeling bij vele internationale ondernemingen. Sander coacht organisaties, projecten en teams op het gebied van agile, Scrum, Kanban, software-architectuur, microservices, requirements, smart use cases, UML, development en testen.  Bij organisaties als Ordina en Capgemini heeft Sander een grote rol gespeeld als innovator en drager van het Smart Use Cases gedachtengoed. Ook was Sander jarenlang verantwoordelijk voor Capgemini’s agile Accelerated Delivery Platform (ADP) en als Principal Technology Officer wereldwijd actief als troubleshooter in (agile) projecten. Sander is vanwege zijn visie en onafhankelijkheid een veelgevraagd spreker op internationale conferenties en seminars, publiceerde talrijke artikelen in internationale vakbladen en is auteur van de boeken Pragmatisch modelleren met UML en het in 2012 verschenen Dit is Agile.
 
Doelgroep
De materie en de vele praktijkvoorbeelden in dit seminar hebben tot doel de kwaliteit en productiviteit van uw projecten te vergroten. Het seminar is daarom belangrijk voor iedereen die betrokken is bij software development projecten: opdrachtgevers, IT-managers, projectmanagers, product owners (in spe), software architecten, informatieanalisten, ontwerpers, ontwikkelaars en natuurlijk testers.

Datum: 29 april 2015
Locatie: Amrath Hotel Lapershoek, Hilversum
Aanvang: 13:30 uur
 
Informatie en registratie

Company:

Adept Events

Partners