10-07-2012

Nieuwe release JBoss Enterprise Application Platform

Deel dit bericht

Opensourceleverancier Red Hat introduceert JBoss Enterprise Application Platform 6. Dit platform biedt een nieuwe architectuur geschikt voor de cloud, nieuwe en verbeterde beheermogelijkheden en verbeterde gebruiksvriendelijkheid. Organisaties en hun ontwikkelaars kunnen hiermee applicaties sneller op de markt brengen en operationele kosten verlagen.


Het platform helpt ontwikkelaars applicaties te bouwen en ze zonder extra scholing naar de cloud te verplaatsen. De oplossing biedt grote prestaties, een kleine ‘footprint’, vereenvoudigd beheer en meer agility dan voorgaande versies. Het pakket is de run-time engine die Java workloads in Red Hat OpenShift verzorgd.

Platform 6 beschikt over een architectuur die makkelijk on-premise, in privé en in publieke clouds kan worden ingezet. Het is gebaseerd op een modulair pakket van diensten die dynamische zijn toegewezen, op basis van de behoeften van de ingezette applicaties. Applicaties worden hierdoor geïsoleerd en problemen met afhankelijkheden - die voornamelijk in verband staan met oudere applicatieserverarchitecturen - worden zo voorkomen.

De oplossing is geoptimaliseerd voor multi-core en gevirtualiseerde omgevingen wat resulteert in een kleiner geheugenbeslag en snellere opstarttijden. Het biedt ook een betere benutting van resources en portmanagement.

JBoss Enterprise Application Platform 6 biedt verbeterde integratie met andere ontwikkeltools waaronder Maven, Hudson en JBoss Community projecten zoals Arquillian en Hibernate. Ook is er ondersteuning voor Java EE 6 en Java Virtual Machine (JVM)-gebaseerde frameworks, waaronder Spring, Struts en Google Web Tookit en open source ontwikkelingstools.

Meer informatie>>

Company:

Red Hat

Partners