De cloud is niet meer weg te denken uit het IT-landschap

Deel dit bericht

Een IT-landschap zonder cloud is nauwelijks meer voor te stellen. Dat bleek op 7 en 8 december uit het aantal bezoekers dat de vakbeurs CloudExpo NL bezocht. Ruim 1700 belangstellenden vonden hun weg naar de Utrechtse Jaarbeurs om zich te laten informeren naar de laatste ontwikkelingen uit het IT-wolkendek. CloudExpo NL bracht de belangrijkste spelers samen op een overzichtelijke beurs.

Daarmee beleefde CloudExpo NL een succesvolle tweede editie. De vakbeurs voor alles op het gebied van Cloud Computing werd op 7 en 8 december gecombineerd met de achtste editie van de telecomvakbeurs TelecomExpo.
De grootste blikvanger was hoofdsponsor Huawei. De Chinese IT-dienstverlener sloot op 7 en 8 december een Europese tour af in Utrecht. Drie maanden lang trok Huawei door Europa met een truck vol met de nieuwste innovaties op IT- en telecomgebied. CloudExpo 2011 was de laatste halte van een succesvolle rondreis. De andere hoofdsponsors waren Dell en Intel, die eveneens een prominente plaats op de beursvloer innamen.
Naast de twee vakbeurzen vond in een afgesloten deel van de beursvloer voor de tweede keer het Cloud Computing Congres plaats. Het thema van dit vakinhoudelijke congres was ‘Cloud Concreet’. In diverse lezingen presenteerden nationale en internationale topsprekers hun visie op de cloud en de manier waarop het IT-wolkendek zich gaat ontwikkelen.
Ron Tolido, Chief Technology bij Capgemini, verzorgde de openingskeynote en zette meteen de toon door te stellen dat de cloud niet meer te negeren is. Robert Whiteside, hoofd Enterprise Business in Groot-Brittaniƫ en de Benelux bij Google, gaf een inkijk in de technologie en visie van Google. Rob Akershoek ging in zijn lezing dieper in op het beheer van cloud-omgevingen. Verder verzorgden Ano Duizer (Microsoft), Edmund English (Dell), Steve Anderson (Intel) en Simon Crosby (Bromium en ex-Citrix) boeiende lezingen.
Een speciaal georganiseerd Cloud-debat trok in de middag van 7 december veel bezoekers. Onder leiding van Art Ligthart (Ordina) discussieerden panelleden Anko Duizer (Microsoft), Hylke Visser (Oracle), Alexandra Schless (TelecityGroup) en Theo Slaats (Deloitte) met de zaal over de cloud. De belangrijkste boodschap van de deskundigen: We zijn er nog niet, er is nog veel werk te doen in de cloud.
De middag van 7 december was ingeruimd voor het jaarcongres van de Telecom Management Assiociation (TMA). Rob van den Dam (IBM) ging in op het geluid van een slimmere telecomwereld. De middag werd afgesloten met een boeiende case van het Antonius Ziekenhuis, dat in samenwerking met Vodafone en Dimension Data de smartphone en tablet hun intrede had laten doen binnen het ziekenhuis.
Verder vond in Mediaplaza boven de beursvloer het FttX Congres plaats waar de nieuwste glasvezelontwikkelingen de revue passeerden.

Partners