17-11-2011

Eerste boek over testdata management uit

Deel dit bericht

Het eerste Nederlandstalige boek over testdata management is gepubliceerd. Het boek is een richtlijn voor testers, testmanagers, CIO's en security officers, die het komende jaar testdata management in de organisatie willen aanpakken.

Testen is een belangrijk onderdeel bij de ontwikkeling van software. Zonder testen kan een nieuw systeem of nieuwe release niet worden geaccepteerd. Het belang van testdata management wordt goed geïllustreerd door enkele recente gevallen van ‘fouten' bij het testen van systemen, zoals de miljoenennota die twee dagen voor de officiële publicatie al te vinden was op internet. Of een online ticketbedrijf dat alle gegevens van klanten per ongeluk online had staan. Naast deze situaties en de daaruit voortvloeiende reputatieschade, bestaat ook nog het gevaar dat gegevens worden gestolen en stelt de privacywetgeving zeer specifieke eisen aan het testen.
 
Vangnet
Goede testdata is een vangnet voor gevaren en kan resulteren in procesverbetering en kostenbesparing. In het ruim 200 pagina's tellende boek, worden de basisbeginselen van testdata management uitgebreid beschreven. Het legt uit wat testdata management is, hoe het ingericht wordt en hoe het uitgevoerd kan worden. De privacy wetgeving staat in begrijpbare taal beschreven en vooral op welke manier testdata hieraan kunnen voldoen. Het boek zit vol met tips en praktijkvoorbeelden die helpen bij het succesvol inrichten van testdata management.
 
Edwin van Vliet is de auteur van het boek. Hij heeft ruim 14 jaar testervaring en werkt bij Yacht als interim-professional, gespecialiseerd in testen. Vanuit die rol heeft hij bij veel verschillende bedrijven kunnen zien hoe er om gegaan wordt met testen en testdata. Deze kennis en ervaring heeft hij gebundeld in een boek. Hij ondersteunt organisaties als onafhankelijke adviseur om testdata management goed in te richten. Edwin is een internationaal spreker en geeft training op dit gebied.

Op www.testdata.nl is meer informatie te vinden over dit onderwerp.

Partners