27-10-2011

USoft en Valori bundelen krachten

Deel dit bericht

Valori en USoft zijn een partnership aangegaan voor de gezamenlijke marktbewerking rondom de URequire software van USoft. De partners zijn ervan overtuigd dat ze gezamenlijk in staat zijn om het vaak moeizame applicatieontwikkelingsproces te versnellen en te verbeteren door al aan het begin, in de fase van requirements analyse, de zaken goed op de rails te zetten.

Drie op de vier softwareontwikkelingsprojecten lopen uit de hand in termen van tijd en geld. “Dat komt in verreweg de meeste gevallen door gebrekkige requirements. Gebrekkig omdat ze niet compleet zijn of voor discussie vatbaar. Onze samenwerking brengt de requirements analyse op een hoog kwaliteitsniveau,” zegt Roel Spans, algemeen directeur van USoft. “Wij vullen elkaar uitstekend aan. Wij brengen de expertise en de mensen in, USoft met URequire de tools,” zegt Michel Koning, algemeen directeur van Valori.

URequire is een softwaretool die ondersteuning biedt bij het verzamelen en het beheren van business requirements van hoge kwaliteit. De software wordt als online service aangeboden. Het bijzondere van URequire is dat het uitgaat van natuurlijke taal. Dat maakt het gemakkelijker de eisen en wensen bij de klant boven water te krijgen. Bovendien bevordert het de eenduidigheid en het begrip van de gebruikte termen.

“Valori is gespecialiseerd in het definiĆ«ren van de requirements die nodig zijn om met succes businessprocessen te veranderen en IT-applicaties te ontwikkelen, en vervolgens in het testen of de aangepaste processen en opgeleverde applicaties daadwerkelijk voldoen aan de requirements. URequire is een uitermate krachtige tool voor het opstellen en beheren van consistente, high quality requirements,” zegt Koning. “URequire sluit erg goed aan op onze LEAN REQUIRESmart-methode. De tool betekent een wezenlijke uitbreiding van ons instrumentarium.” In de praktijk zien we dat het vele gebruik van synoniemen de begrijpelijkheid en eenduidigheid van requirements bedreigen. Iedere afdeling gebruikt zijn eigen taal voor het formuleren, vastleggen en bijhouden van requirements. LEAN formuleren, versiebeheer en het delen van informatie zijn dan lastig. URequire maakt daar een einde aan door te voorzien in een beheersbare, centrale repository van definities en begrippen. Koning: “Het werken met natuurlijke taal is uniek. Niet voor niets is USoft door Gartner uitgeroepen tot ‘Cool Vendor’”.

Ook bij USoft zijn ze enthousiast over de samenwerking. Roel Spans: “Onze kijk op IT en onze bedrijfsculturen lijken heel erg op elkaar. USoft en Valori zijn er beide erg op gespitst de opdrachtgever meerwaarde te bieden. De opdrachtgever kan erop rekenen dat zijn pakket van eisen sneller en kwalitatief beter tot stand komt. Dat vertaalt zich in lagere kosten en kortere doorlooptijd van de implementatie. Wij weten dat een kostenreductie van minimaal 20% ten opzichte van de traditionele methodieken en tools haalbaar is.”

Company:

Valori, USoft

Partners