04-10-2011

Adobe presenteert Creative Cloud

Deel dit bericht

Adobe heeft tijdens MAX 2011 Adobe Creative Cloud aangekondigd. Dit is een geheel nieuw initiatief dat het contentcreatie-proces hervormt. Adobe Creative Cloud wordt een publiekelijk toegankelijke ontmoetingsplaats voor creativiteit, waar creatieve professionals toegang hebben tot desktop- en tablet-applicaties en essentiële creatieve diensten en waar zij hun beste werk kunnen delen.

Adobe Creative Cloud wordt tegelijk aangekondigd met een aantal nieuwe Adobe Touch Apps voor contentcreatie op tablets. Deze indrukwekkende nieuwe applicaties bieden tabletgebruikers, van consumenten tot aan creatieve professionals, creativiteit op professioneel niveau. Hierbij wordt gebruikgemaakt van hosted, cloudgebaseerde diensten voor het delen van bestanden, het bekijken ervan op verschillende apparaten of het binnen Adobe Creative Suite software openen voor verdere bewerking.

Adobe Creative Cloud
De introductie van Adobe Creative Cloud is gekoppeld aan een innovatieve verzameling van Adobe Touch Apps die creatieve software geschikt maken voor het mobiele tijdperk en de mogelijkheid bieden om tablets te integreren in het creatieve proces. Adobe Creative Cloud wordt de hub voor het bekijken, delen en synchroniseren van bestanden die gecreëerd zijn met Adobe Touch Apps en Adobe Creative Suite en bevat 20GB aan cloud storage. Het zal zich snel ontwikkelen naar een dienst die toegang verleent tot Adobe’s creatieve applicaties en diensten en zal een essentiële bron worden voor iedereen die creatief bezig is, tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Naar verwachting is Adobe Creative Cloud begin 2012 beschikbaar en zal het volgende bevatten:
  • Applicaties: toegang tot Adobe Creative Suite-tools en de zes Adobe Touch Apps die eerder vandaag eveneens zijn aangekondigd. Het aanbod bevat toonaangevende desktoptools zoals Photoshop, InDesign, Illustrator, Dreamweaver, Premiere Pro, After Effects en innovatieve nieuwe tools zoals Adobe Edge en Muse.
  • Diensten: belangrijke Adobe Digital Publishing Suite-technologieën voor het leveren van interactieve publicaties op tablets; het beste van Adobe Business Catalyst, voor het bouwen en beheren van websites; en nieuwe ontwerpdiensten zoals de mogelijkheid om cloudgebaseerde fonts te gebruiken voor website-ontwerp, met behulp van technologie die Adobe heeft aangekocht door de overname van Typekit Inc.
  • Community: mogelijkheden waarmee creatieven hun werk en ideeën kunnen presenteren aan en delen met vakgenoten over de hele wereld en een forum waar zij feedback en inspiratie kunnen vergaren die de banden zullen versterken tussen creatieven.

Company:

Adobe

Partners