17-10-2011

Citrix versnelt cloud data-strategie door overname ShareFile

Deel dit bericht

Citrix Systems heeft de overname van ShareFile bekendgemaakt. De producten van ShareFile maken een veilige opslag, synchronisatie en deling van zakelijke documenten voor bedrijven mogelijk, zowel intern als extern. De gecentraliseerde cloud-opslagcapaciteit maakt het voor gebruikers mogelijk om bestanden te delen met meerdere devices en om hiertoe toegang te krijgen vanaf elke locatie. De voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt.

In het PC-tijdperk werd data opgeslagen op één persoonlijke computer waar enkel vanuit een fysiek kantoor toegang tot was. Dit werd dan via usb-sticks of email gedeeld. Nu de industrie zich steeds meer verplaatst naar het cloud-tijdperk, ontstaat de eis van een toenemend aantal mobiele werknemers om toegang te krijgen tot data die niet enkel vanuit één kantoor of device toegankelijk is. Ook willen zij deze data makkelijk kunnen delen en er veilig mee kunnen werken. Als gevolg van deze vraag is het concept de ‘persoonlijke cloud’ ontstaan - het samenvoegen van apps, data, voorkeuren en vrienden die uniek zijn voor elke individuele werknemer en welke toegankelijk moeten zijn vanaf elke device en elke locatie.

Citrix verwacht dat er tegen 2015 miljarden omgaan in de cloud-markt en dat dit gevoed wordt door trends zoals cloud computing, meer bandbreedte, emailbeperkingen en de ‘consumerization’ van IT. Citrix ondersteunt deze trend door meer dan 100 miljoen gebruikers per dag de mogelijkheid te geven tot ‘follow-me-desktops’ en ‘follow-me-apps’. Met de overname van ShareFile, kan Citrix de ‘follow-me-data’-mogelijkheden aan het portfolio toevoegen. Dit maakt het voor zakelijke gebruikers mogelijk om vanuit elke locatie toegang te krijgen tot hun documenten, deze te delen met meerdere devices en eenvoudig samen te werken met hun collega’s.

Citrix Cloud Data Strategie
De overname van ShareFile geeft Citrix een nieuw technologisch platform en een getalenteerde groep mensen met veel ervaring in data services en cloud computing. De CEO van ShareFile, Jesse Lipson, zal vice president en general manager worden van de nieuw gevormde productgroep van Citrix - Data Sharing. Deze groep is zowel verantwoordelijk voor de ShareFile productlijn als voor de ‘follow-me-data’-strategie. Met een platformaanpak voor data zal het voor Citrix mogelijk worden om:
  • Gezamenlijke dataservices zoals zoek-, synchronisatie-, beveiliging-, authenticatie-, open- en voorbeeldfuncties beschikbaar te maken voor veel verschillende applicaties en services. Daarnaast wordt ook het gebruik van cases mogelijk door een pakket van open API’s.
  • Veilige services voor datadeling uit te breiden naar nieuwe en bestaande apps die opgeslagen zijn in publieke- en private clouds en waartoe toegang is vanuit miljoenen verschillende zakelijke en consumenten devices.
  • Data makkelijk te verbinden aan de manier waarop mensen tegenwoordig samenwerken en het verzekeren dat de juiste documenten en files altijd toegankelijk en up-to-date zijn wanneer dit nodig is.

Company:

Citrix Systems

Partners