26-08-2011

Citrix zet nieuwe standaard voor desktopvirtualisatie

Deel dit bericht

Citrix heeft een nieuwe versie van XenDesktop op de markt gebracht. XenDesktop 5.5 focust op personalisatie, gebruikerservaring en uitgebreide ondersteuning van consumentenapparaten.

Nu er een verschuiving plaats vindt van het PC-tijdperk naar het cloud-tijdperk, worden virtuele desktops steeds populairder. IT-organisaties zijn positief over de veiligheid, flexibiliteit en kostenbesparingen hiervan. Eindgebruikers zijn op hun beurt erg positief over de toegankelijkheid van corporate applicaties en desktops vanaf elk device en elke locatie. Omdat Citrix aan deze wensen tegemoet komt, is Citrix recentelijk erkend als de enige vendor in de Leaders categorie van de IDC MarketScape: Desktop Virtualization 2011 Vendor Analysis.
 
Gartner voorspelt in deze analyse dat hosted virtual desktops (HVDs) van 2012 tot 2014 in grote mate geïmplementeerd zullen gaan worden. In 2014 wordt het aantal gebruikers op 70 miljoen geschat. Implementatie van desktopvirtualisatie op zo’n grote schaal vereist investeringen in personalisatie en gebruikerservaring, samen met een aanhoudende daling van de implementatie en operationele kosten. XenDesktop 5.5 komt tegemoet aan deze eisen.

De belangrijkste kenmerken van XenDesktop 5.5:
  • Personalisatie: met de ‘Personal vDisk”-technologie die recent is aangekocht van RingCube, kunnen persoonlijke VDI desktops gecreëerd worden. Hierdoor wordt het mogelijk om virtuele desktops eenvoudig bedrijfsbreed in te zetten en hoeft er slechts één kopie van Windows centraal opgeslagen te worden. Door de koppeling met persoonlijke vDisks van werknemers, wordt de personalisatie verhoogd en opslagkosten verlaagd. Meer details zijn te lezen in deze blog.
  • High-definition gebruikerservaring: met 150 nieuwe features, is XenDesktop 5.5 de meest ingrijpende verrijking van HDX ooit. Door het gebruik van HDX-technologie is het mogelijk om virtuele desktops tot drie keer sneller via het WAN te leveren aan mobiele werkers en andere filialen, tegen slechts een klein deel van de kosten. XenDesktop 5.5 bevat ook verschillende multimedia, audio- en videotoepassingen, zoals Flash redirection. Meer details zijn te lezen in deze blog.
  • Ondersteuning voor meer dan een miljard devices: de combinatie van XenDesktop 5.5 met Citrix Receiver maakt het voor klanten mogelijk om zelfservice applicaties en desktops te leveren aan meer dan een miljard devices, waaronder PC’s, Macs, tablets, smartphones en thin clients. Ook worden alle grote besturingssystemen, inclusief nieuwere omgevingen als Apple iOS, Google Android en Google ChromeOS ondersteund. Meer details zijn te lezen in deze blog.
  • ‘Native’ gebruikerservaring voor tablets en smartphones: XenDesktop 5.5 ondersteunt elk uniek device, zelfs devices met multi-touch en gestures. Daarnaast is het gebruik ook aangepast aan het type van het device. Zo krijgt een smartphone gebruiker bijvoorbeeld aparte documenten in plaats van de gehele Windows desktop.
  • XenClient 2 als standaard feature: Citrix XenClient 2 wordt als standaard feature geleverd bij XenDesktop 5.5. XenClient maakt het mogelijk om desktops vanuit een centraal punt te beheren, waarbij de uitvoering lokaal op de client hypervisor in plaats van individuele laptops plaatsvindt. Lees deze blog voor meer details.
  • Snellere app delivery met XenApp 6.5: XenDesktop 5.5 bevat het nieuwe XenApp 6.5. Deze toepassing levert applicaties met dezelfde high-definition ervaring als desktops die geleverd worden via XenDesktop. Ook profiteren eindgebruikers van de nieuwe Instant App Access toepassing die de opstarttijd van applicaties met 50 procent verminderd. Zie deze blog voor meer details.
  • Ondersteuning voor Microsoft technologieën: XenDesktop 5.5 ondersteunt Microsoft RemoteFX, een belangrijk onderdeel van Microsoft Hyper-V. XenDesktop met HDX en RemoteFX levert hoge user experience voor rich content, inclusief Aero-based Windows 7 desktop, zowel op de server als client device. De ondersteuning van Microsoft management technologieën zoals App-V en System Center, creëert de mogelijkheid voor IT om applicaties te virtualiseren en hun desktopinfrastructuur te beheren. Dit geldt zowel voor fysieke als virtuele desktops en applicaties.
Beschikbaarheid
XenDesktop 5.5, XenApp 6.5 en XenClient 2 zijn per direct beschikbaar en zijn te downloaden op de Citrix website. XenClient 2 is standalone beschikbaar en gratis te downloaden op de Citrix website, samen met de Synchronizer voor XenClient met XenDesktop Enterprise en Platinum.

Company:

Citrix Systems

Partners