10-08-2011

De strijd tegen cyberaanvallen aan met nieuwe technologie

Deel dit bericht

RSA, de security-divisie van EMC, heeft nieuwe technologieën geïntroduceerd om geavanceerde cyberaanvallen te identificeren en te bestrijden.

Met de komst van RSA NetWitness Panorama-technologie en toegepaste verbeteringen in RSA enVision Security Information en Event Management (SIEM) wil het bedrijf dit bereiken.


Organisaties worstelen met de noodzaak veel verschillende databronnen te gebruiken om zowel compliancy aan te tonen als geavanceerde bedreigingen te bestrijden. Log management en SIEM-technologieën zijn hierbij essentiële elementen. De praktijk is dat de inzet van deze technologieën beperkt wordt door een gebrek aan uniforme definities, schaalbaarheid en aanpassingsvermogen aan het alsmaar veranderende bedreigingslandschap.

De verbeteringen in RSA enVision 4.1 maken het een krachtiger tool voor compliancy-rapportages en de analyse van logdata als onderdeel van het security-proces. RSA NetWitness Panorama levert security teams een compleet beeld van alle bedrijfsactiviteiten over alle facetten van de IT-infrastructuur heen. Dit wordt gerealiseerd door de combinatie van de oorspronkelijke logdata en volledige netwerkpakketdata aan te vullen met informatie over de analyse van bedreigingen.


RSA NetWitness Panorama kan op drie verschillende manieren worden ingezet:

  • - als uitbreiding op RSA NetWitness waarbij logdata gecombineerd wordt met netwerkpakketdata;
  • - naast RSA enVision voor snelle security analyse over de grote hoeveelheden loggegevens;
  • - als een standalone loganalyse-module met of zonder andere SIEM-tools.

Company:

EMC

Partners