02-08-2011

Array Seminars organiseert vervolgworkshop over Requirements met Suzanne Robertson

Deel dit bericht

Alphen aan den Rijn - Array Seminars organiseert op 8 en 9 september 2011 een workshop voor professionals over de beheersing van het Requirements Process. Deze vervolgworkshop is vooral bedoeld voor mensen die eerder het zusterseminar Mastering the Requirements - deel 1 hebben gevolgd en die vertrouwd zijn met de vaardigheden en technieken die daarin centraal staan.

De tweedaagse vervolgworkshop wordt gegeven door Suzanne Robertson in Hotel Lapershoek te Hilversum. Zij heeft gebruikers van de Volere-requirements practices bestudeerd om erachter te komen wat zij nu precies nodig hebben om nóg meer voordeel te halen uit hun requirementsprojecten. Het resultaat is deze workshop, die nadrukkelijk is bedoeld voor gevorderden. Centraal staat het verbeteren van de vaardigheden van doorgewinterde businessanalisten. Deelnemers leren hoe ze de requirements deliverables kunnen inzetten bij het projectmanagement.
 

In deze workshop laat Suzanne Robertson zien welke wegen naar de beste set requirements leiden. Doel is een streepje voor te hebben op de concurrentie en er tegelijkertijd voor te zorgen dat het product op tijd de markt bereikt. Ze gaat onder meer in op technieken voor het kwantificeren van de business value van uw requirementsinvestering. Daarnaast laat ze zien hoe men kan anticiperen op de kansen die de markt biedt door requirements te bedenken waar klanten nog niet eens om vragen. Verder aandacht voor requirements voor bestaande systemen en voor technieken voor het managen van metaprojecten (grote projecten die uit verschillende technologieën en subprojecten bestaan).
 

De workshop is geschikt voor businessanalisten, systeemmanagers, projectleiders, projectmanagers, consultants, systeemanalisten en planners. Het materiaal is gericht op ervaren requirements engineers die beschikken over een gedegen praktijkkennis van business events, business use cases, product use cases, contextmodellen, stakeholdermaps, requirementssjablonen, functionele requirements, niet-functionele requirements en beperkingen. Van deelnemers wordt verwacht dat zij vertrouwd zijn met de vaardigheden en technieken die centraal staan in de workshop Mastering the Requirements Process Part I. Daarin komen alle basisprincipes aan bod.
 

Deelnemers ontvangen gratis het boek ‘Requirements-Led Project Management’, geschreven door Suzanne en James Robertson. Verder krijgen deelnemers de gelegenheid persoonlijk te overleggen met de instructeur. Ook kunnen ze om pasklaar advies vragen en discussiëren over de manieren waarop de ideeën uit het seminar geïmplementeerd kunnen worden in de eigen werkomgeving.
 

IIBA
Het IIBA heeft vastgesteld dat de workshop Mastering the Requirements Process in overeenstemming is met versie 2.0 van de BABOK. Suzanne Robertson is aangesloten bij het Atlantic Systems Guild, een door het IIBA erkende opleider.
 

Company:

Array Seminars

Partners