18-07-2011

TelecomExpo breidt uit met FttX Congres

Deel dit bericht

Array Publications verrijkt beursprogramma met nieuw congres.

Array Publications heeft haar beursprogramma verrijkt met een nieuw congres. Naast de vakbeurzen TelecomExpo en Cloud Expo NL en het Cloud Computing Congres vindt op 7 december het FttX Congres plaats, waar de belangrijkste sleutelspelers uit de (inter)nationale glasvezelindustrie, overheid en wetenschap aanwezig zijn. Cloud Expo NL, TelecomExpo en het Cloud Computing Congres worden op 7 en 8 december gehouden in Jaarbeurs Utrecht.


TelecomExpo kent op 7 en 8 december haar achtste editie. De vakbeurs speelt in op de IT-Trends zoals convergentie van spraak- en dataverkeer, centralisatie van IT-infrastructuren, decentralisatie en mobilisering van de werkplek, de ontwikkeling en integratie van nieuwe manieren van communiceren en samenwerken (Unified Communications) en de ontwikkeling en uitrol van webapplicaties (Application Delivery Networking) en mobiele toepassingen (Wireless World). Hiermee vormt TelecomExpo de prelude op een toekomst waarin telecommunicatie, netwerk- en datacentertechnologie zullen versmelten tot één geconsolideerde, wereldomspannende IT-infrastructuur, gebaseerd op internet- en virtualisatietechnologie.

De nieuwste trends op het gebied van videoconferencing, hosted voice, collaboration, telecom expense management en mobility komen aan bod tijdens plenaire keynote lezingen en parallelle sessies op het TMA Jaarcongres.

Cloud Expo NL kende vorig jaar haar primeur en kon rekenen op louter positieve reacties. Ook dit keer kunnen bezoekers een combinatie verwachten van de bouwers van Inside the Cloud, de spelers op gebied van telecommunicatie, netwerkinfrastructuur en datacentertechnologie en de aanbieders van Infrastructure as a Service, Platform as a Service en Software as a Service.


Ook het spraakmakende Cloud Computing Congres, dat in 2010 is geïntroduceerd en zeer succesvol was, krijgt een vervolg. Voor de komende editie is het thema ‘Cloud Concreet’. Niet meer de Cloud-belofte, maar concrete toepassingen en oplossingen passeren de revue. Ook wordt het Dutch Datacenter & Hosting Summit event, dat door het vakblad NetOpus werd georganiseerd, geïntegreerd in dit congres. Een ander onderdeel van het Cloud Computing Congres is het jaarcongres van de Telecom Management Association (TMA). Telecommagazine, één van de vakbladen van Array Publications, is organisator van dit deel van het congres.

Nieuw in het complete programma is het eendaagse FttX Congres 2011, dat in samenwerking met het FttH Platform Nederland wordt georganiseerd. Dit congres, dat op 7 december wordt gehouden heeft als titel ‘Slim innoveren’. Nederland staat voor de uitdaging een toekomstvaste duurzame kenniseconomie te ontwikkelen. Door oog te hebben voor nieuwe ontwikkelingen rond ‘smart living’ en ‘smart buildings’, wordt een intelligente samenleving ontwikkeld, die volgende generaties een stabiel en gedegen toekomst biedt. De internationale concurrentie groeit en in het binnenland vragen grote vraagstukken rond mobiliteit, zorg en onderwijs om slimme oplossingen. De noodzakelijke verhoging van de arbeidsproductiviteit en het stimuleren van hoogwaardige kennis, gaan daarbij hand in hand met de omschakeling naar een duurzame en ‘slimme’ economie. Glasvezel speelt in dit proces onmiskenbaar een belangrijke rol als ‘enabler’ van nieuwe communicatie- en organisatievormen.

Tijdens het FttX Congres 2011 bespreken de belangrijkste sleutelspelers uit de (inter)nationale glasvezelindustrie, overheid en wetenschap met elkaar concrete stappen om deze ambitie vorm te geven. Naast het congresprogramma kunnen de bezoekers in het Fiber-paviljoen toepassingen zien van ‘slimme’ innovaties, nieuwe glasvezeldiensten en de technologie van morgen.

Partners