01-07-2011

Open Virtualization Alliance wint aan terrein

Deel dit bericht

De Open Virtualization Alliance (OVA), een consortium dat zich inzet voor de adoptie van open virtualisatietechnologieën, waaronder Kernel-based Virtual Machine (KVM) groeit in sneltreinvaart. Het consortium mocht 65 nieuwe leden begroeten en zag het ledenaantal in de eerste maand sinds de oprichting vertienvoudigen.

In mei kondigden HP, IBM, Intel, BMC Software, Eucalyptus Systems, Red Hat, Inc. en SUSE de formatie aan van de Open Virtualization Alliance (OVA). Het doel van de alliantie is bedrijven te voorzien van kennis, best practices en technisch advies en ze zodoende te helpen hun virtualisatiemogelijkheden te evalueren, inclusief opensourcealternatieven zoals KVM. Sinds de oprichting hebben toonaangevende bedrijven in de virtualisatiemarkt interesse getoond in deelname aan de Open Virtualization Alliance.
 
De OVA boekt sterke vooruitgang met zijn missie waaronder: 
  • Ecosysteem: De OVA stimuleert de groei van een ecosysteem met oplossingen rond KVM. Nieuwe leden bieden software en diensten op velerlei gebieden, waaronder: virtualisatiemanagement, cloud computing, storage management, datacenter automatisering, network management en business oplossingen. Gecombineerd met het brede portfolio van de oprichters, zoals systems management, web applicatie servers, information management, applicatie ontwikkeling, collaboration, cloud computing en business analytics, zijn er honderden oplossingen al beschikbaar rond KVM. De OVA stimuleert ook ISV's hun applicaties op KVM te ondersteunen.
  • Kennis delen: OVA-leden plaatsen reeds informatie over KVM op de OVA-website, www.openvirtualizationalliance.org, om de technische community te ondersteunen. Daarnaast zijn er speciale open virtualisatie- en KVM-websites. Naast de whitepapers is er informatie beschikbaar over KVM-beveiliging, suggesties voor de configuratie en best practices. Deze inspanningen zijn onderdeel van een uitgebreide bibliotheek die door leden wordt opgebouwd om de adoptie van KVM door organisaties van elke omvang te stimuleren.
  • Toenemend vertrouwen: Dankzij het vertrouwen van de markt in KVM zal naar verwachting het marktaandeel blijven groeien. Recent gepubliceerde benchmarks bevestigen de sterke prestaties en schaalbaarheid van KVM. Dit kwartaal zijn vier nieuwe benchmark resultaten gepubliceerd op de SPECvirt website. KVM wordt nu als hypervisor gebruikt in 9 van de 14 SPECvirt resultaten en heeft zijn leiderschap laten zien in 20-core en 40-core systemen en is de enig ingediende benchmark voor een 80-core systeem. SPECvirt_sc2010 is de SPEC benchmark voor de evaluatie van de prestaties van datacenter servers die worden gebruikt voor gevirtualiseerde server consolidatie.

Partners