20-06-2011

Omgevingsloket online stapt over op eHerkenning

Deel dit bericht

Het digitale loket voor omgevingsvergunningen, Omgevingsloket online (OLO) maakt gebruik van de iWelcome eHerkenningsmakelaar. Bedrijven kunnen nu snel en digitaal een complete omgevingsvergunning aanvragen.

Het Omgevingsloket online (OLO) is een landelijk gestandaardiseerde ICT-voorziening van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. OLO kan door zowel particulieren als ondernemers worden gebruikt bij het checken op vergunningsplichtig zijn, het aanvragen van een vergunning, het volgen van het proces en het doen van meldingen. OLO is één van de zes voorbeeldprojecten van het Nationaal Uitvoeringsprogramma betere dienstverlening en e-Overheid (NUP). Ook gemeentelijke en provinciale overheden en hun adviseurs gebruiken het loket en kunnen via het loket vergunningsaanvragen behandelen, controleren en de voortgang inzien.
 
Omgevingsloket online is nu aangesloten op eHerkenning en gebruikt daarvoor de iWelcome eHerkenningsmakelaar. eHerkenning vervangt DigiD voor Bedrijven en biedt de benodigde middelen voor authenticatie en autorisatie. Bedrijven en instellingen nemen steeds meer overheidsdiensten af via het Internet. Met eHerkenning kan een bedrijf zich elektronisch identificeren wanneer er zaken met een overheidsdienstverlener worden gedaan.
 
Concreet betekent dit dat bedrijven met hun eHerkenningsmiddel op betrouwbaarheidsniveau 1(een gebruikersnaam – wachtwoord combinatie) aanvragen kunnen indienen en lopende aanvragen, die nog met DigiD voor Bedrijven zijn ingediend, kunnen inzien.

Partners