14-06-2011

Symantec brengt back-upsoftware naar cloud en appliances

Deel dit bericht

Symantec heeft een aantal nieuwe benaderingen van databeveiliging voor het midden- en kleinbedrijf gepresenteerd. Het gaat om Backup Exec.cloud, Backup Exec appliances en een verbeterde versie van het softwarepakket Backup Exec 2010.

Voor het eerst kunnen bedrijven profiteren van de voordelen van backup van Symantec, als software, als een cloudservice en als een appliance. Dit markeert het einde van ingewikkelde back-ups en de introductie van een snelle, eenvoudige en moderne back-upomgeving.  
 
Updates Backup Exec 2010-software
  • Betere prestaties virtualisatieback-ups: Backup Exec 2010 R3 is sinds 3 mei wereldwijd beschikbaar en levert betere prestaties op het gebied van back-ups en deduplicatie in virtuele omgevingen. De V-Ray-technologie in de kernoplossing laat klanten hun virtuele machines bekijken, beveiligen en herstellen, met dezelfde oplossing die ze gebruiken voor de beveiliging van hun fysieke systemen. Bovendien is Symantec’s Backup Exec Management Plug-in for VMware nu onderdeel van de standaard agent voor VMware, waardoor Backup Exec kan worden beheerd via vCenter.  
  • Nieuwe beveiligingslaag: Backup Exec 2010 biedt nu SSL-ondersteuning van de agent aan de server, zodat klanten nog veiliger back-updata kunnen verzenden via een WAN of een eigen cloud. De nieuwe beveiligingsfuncties zorgen er bovendien voor dat data op een veilige manier via een openbare internetverbinding kan worden verzonden.   
  • Betere archivering voor datamanagement en -herstel: Archiveren vult het maken van back-ups aan, omdat bedrijven zo kunnen bepalen wat ze willen bewaren of verwijderen, of wanneer oudere data naar een secundair systeem kan worden weggeschreven, terwijl ze toch snel kan worden gevonden of hersteld. Symantec laat archieven en back-ups steeds beter met elkaar integreren, waardoor klanten opslagkosten besparen en de hersteltijden in de hand kunnen houden. Backup Exec 2010 Agent for Enterprise Vault ondersteunt nu ook back-ups, herstel en migratie met Enterprise Vault 10 beta. Bovendien bevat de archiefoptie voor Exchange van Backup Exec nu ook Virtual Vault, waarmee gebruikers gearchiveerde e-mails direct in Outlook kunnen openen.
 Clouds in Backup Exec
  • Eenvoudige cloudgebaseerde back-ups: Later dit jaar introduceren we Symantec Backup Exec.cloud, de ideale oplossing voor het MKB of externe kantoren die hun IT-infrastructuur willen afslanken. De gehoste back-upservice beschermt automatisch de data op Windows-computers en -servers met een eenvoudig online back-up- en herstelsysteem. Bovendien profiteren klanten van de uitgebreide Symantec.cloud-portfolio met SaaS-mogelijkheden, voor geïntegreerde oplossingen op het gebied van beveiliging, e-mailmanagement en databescherming.      
  • Automatische back-ups en eenvoudig herstel: Klanten kunnen snel hun belangrijkste data beschermen door deze via een SSL-verbinding te streamen naar de veilige externe datacenters van Symantec. Back-ups kunnen automatisch worden geactiveerd wanneer bestanden worden aangepast of volgens een bepaald tijdschema, waarbij aangepaste bestanden voortdurend worden beschermd. Als er iets misgaat, zorgt deze dienst ervoor dat ondernemingen gewoon kunnen doorwerken omdat belangrijke bestanden worden hersteld op elke aangesloten computer met een internetverbinding. Medewerkers kunnen ook afzonderlijke bestanden herstellen, zodat ze altijd over de juiste versies beschikken.
  • Heldere prijzen: Symantec hanteert voor Backup Exec.cloud een licensering gebaseerd op abonnementen.
 Appliances in Backup Exec 
  • Veilig, geoptimaliseerd en eenvoudig: De nieuwe Backup Exec-appliances worden later dit jaar gefaseerd uitgerold. Hiermee krijgen bedrijven de beschikking over veilige en eenvoudig te beheren back-ups op maat, die worden uitgevoerd door Backup Exec-software. Dankzij het succesvolle appliance-model van Symantec kunnen nu ook het midden- en kleinbedrijf en externe kantoren van grotere organisaties profiteren van deze oplossing op maat. 
  • Eenvoudig in te zetten en consistente architectuur: Backup Exec-appliances kunnen naast andere Backup Exec-installaties worden beheerd. De vormfactor van de appliance zorgt ervoor dat de hele organisatie dezelfde technologie gebruikt. Daardoor kunnen beheerders hun informatie beheren vanuit een datacenter, via een channel partner of vanuit een externe locatie. Zo kunnen gegevens overal op een veilige manier worden hersteld.

Partners