16-05-2011

Citrix geeft inzicht in applicatiegegevens

Deel dit bericht

Citrix introduceert een op open standaarden gebaseerde dienst, AppFlow, die informatie moet verschaffen over belangrijke bedrijfsapplicaties die in publieke- of private cloudomgevingen draaien.

Volgens de virtualisatie- en cloudspecialist moet de dienst een antwoord geven op de toenemende behoefte van IT-beheerders om niet alleen over in traditionele netwerkomgevingen draaiende applicaties informatie te kunnen inwinnen, maar ook over die applicaties die in cloudomgevingen, inclusief SaaS-applicaties, draaien. Volgens de specialist vereist de overgang van het pc-tijdperk naar het cloudtijdperk een nieuwe informatiebehoefte van realtime data van uiteenlopende traditionele en cloudapplicaties. De technologie van het nu geïntroduceerde AppFlow moet het, aldus de leverancier, IT-afdelingen makkelijker maken om problemen met applicaties op te lossen, zonder op iedere server vele netwerktaps software te installeren of hardware te implementeren voor specifieke monitoring van de applicaties.

Open standaard
Citrix heeft AppFlow gelanceerd als open standaard om brede acceptatie bij netwerk-, infrastructuur- en BI-leveranciers te bewerkstelligen. AppFlow wordt ondersteund door de nieuwe AppFlow community met actieve participatie van eindgebruikers, leveranciers en specialisten uit de sector. NetScaler is de eerste oplossing uit het Citrix portfolio die met AppFlow-technologie gaat werken.

WAN-optimalisatie
Daarnaast lanceerde de virtualisatie- en cloudexpert onlangs ook versie 6 van zijn WAN-optimalisatiesoftware Branch Repeater. In deze versie wordt onder andere de SmartAcceleration-technologie, waarmee medewerkers in afgelegen kantoren snel toegang kunnen krijgen tot een groeiend portfolio aan diensten uit zowel de publieke als de private cloudomgevingen. Deze diensten zijn onder meer virtuele desktops en applicaties, web- en Windows-applicaties, multimedia-, telefonie- en videodiensten. Tegelijkertijd maakt Branch Repeater versie 6 het mogelijk om prioriteiten toe te kennen aan bepaalde eindgebruikers of diensten. Beide diensten zijn nu beschikbaar.

Company:

Citrix Systems

Partners