16-02-2011

Virtualisatie hoog op verlanglijstje IT-professional

Deel dit bericht

Uit onderzoek van Mitel blijkt dat virtualisatie hoog op de verlanglijst staat van IT-professionals. Slechts 9 procent van de Nederlandse respondenten geeft aan dat de dataservers binnen hun organisatie nog niet zijn gevirtualiseerd. Bijna allemaal, 94 procent, is dat op korte termijn wel van plan. 81 procent heeft voice nog niet gevirtualiseerd, maar 57 procent van deze groep geeft aan dat het wel hoog op de verlanglijst staat.

Lagere 'total cost of ownership' en eenvoudiger beheer
Tijdens een onderzoek dat Mitel deed op VMworld in Kopenhagen en de Gartner ITxpo in Cannes gaf 79 procent van de Nederlandse respondenten aan dat ze bekend zijn met de mogelijkheden van (tele-)communicatie in een gevirtualiseerde omgeving. Als belangrijkste voordelen de voice en data-servers te consolideren, werden eenvoudiger IT beheer en de lagere 'total cost of ownership' van de IT-infrastructuur genoemd. Scandinaviƫ zit op een lijn met Nederland waar de Britse respondenten aangaven dat integratie met andere applicaties het belangrijkste voordeel is van virtualisatie.

Opvallend is dat Nederland en Scandinaviƫ 20 procent hoger scoren dan Belgiƫ en het Verenigd Koninkrijk op de vraag of ze meer tijd aan innovatieve IT-projecten, zoals virtualisatie, willen spenderen.

Partners