20-01-2011

COBOL is terug: Visual COBOL R3

Deel dit bericht

Om COBOL gebruikers in staat te stellen hun systemen te migreren naar nieuwe technologieën en moderne platforms, lanceert Micro Focus Visual COBOL R3. Met deze oplossing krijgen ontwikkelaars de mogelijkheid om COBOL eenvoudig uit te breiden naar de nieuwste applicatie-ontwikkelomgevingen zonder de noodzaak om de code te herschrijven.

Met Micro Focus Visual COBOL R3 is COBOL toegankelijk voor een brede reeks platforms. Naast Windows, UNIX, Linux en .NET zijn COBOL-applicaties ook voor het eerst inzetbaar in de Java Virtual Machine- (JVM) en Microsoft Azure-cloud-platforms. Ontwikkelaars hebben de keus uit Visual Studio 2010 of Eclipse als geïntegreerde ontwikkelomgeving. Zij kunnen zonder platformspecifieke ingrepen tevens kernapplicaties in COBOL vanuit één bron op verschillende platforms inzetten.

Visual COBOL R3 is de eerste oplossing die COBOL-taal direct vertaalt naar de Java Virtual Machine. Dat stelt ontwikkelaars in staat om COBOL-applicaties voor het JVM-raamwerk te creëren en deze naadloos te integreren met Java. Door COBOL op de JVM te draaien, combineren ze de mogelijkheden van de JVM met de voordelen van COBOL. De nieuwe oplossing biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om dezelfde COBOL-code op .NET- en het Microsoft Azure-platform in te zetten. De uitbreiding van COBOL naar Azure, .NET en JVM zorgt voor uitgebreidere applicatie-portabiliteit en ontwikkelaars zijn in staat om kernapplicaties op verschillende platforms te beheren. Deze flexibiliteit vereenvoudigt volgens Micro Focus ook het systeemmanagement, aangezien verschillende applicatietypes binnen dezelfde stack draaien.

Datacenterbeheerders gebruiken zo dezelfde tools en processen waarmee ze al vertrouwd zijn van andere talen. Door de integratie met Visual Studio 2010 en Eclipse beschikken ontwikkelaars over nog meer tools en middelen om met COBOL te werken op een manier die lijkt op .NET en Java. Daarnaast biedt Visual COBOL R3 enkele uitbreidingen, waaronder C#- en Java-achtige constructs. Dat maakt COBOL eenvoudiger te leren voor nieuwe en bestaande COBOL-gebruikers. Visual COBOL R3 biedt ook de Visual COBOL Development Hub. Dit is een ontwikkeltool voor UNIX- en Linux-servers op afstand. Met de hub is COBOL op de desktop inzetbaar om code op afstand te compileren en te debuggen. Daardoor kan de ontwikkel- en testtijd worden verminderd. Naar schatting 220 miljard coderegels COBOL zijn nog in gebruik door duizenden zakelijke en financiële applicaties. Zeventig procent van alle organisaties wereldwijd werkt nog met COBOL, aldus Micro Focus.

Company:

Micro Focus

Partners