31-05-2010

Google lanceert App Engine voor het bedrijfsleven

Deel dit bericht

Met de introductie van App Engine voor Business en een samenwerking met VMware verwacht Google de verschuiving van de zakelijke IT naar de cloud verder te versnellen.

Google App Engine biedt een complete ontwikkelingsset die ontwikkelaars in staat stelt applicaties in de cloud te bouwen en hosten. Hiermee introduceert Google nieuwe mogelijkheden voor bedrijven, waaronder gecentraliseerde administratie, premium support voor ontwikkelaars en een 99,9 procent uptime Service Level Agreement. Later dit jaar zullen ook premium functies als cloudgebaseerde SQL en SSL beschikbaar komen.Samenwerking met VMwareTegelijkertijd gaat Google een samenwerkingsverband aan met VMware. Zo wordt het voor bedrijven makkelijker cloudgebaseerde applicaties te ontwikkelen en hebben ze de keuze hoe deze te implementeren. Bedrijven kunnen applicaties bouwen in een vertrouwde omgeving die ze vervolgens eenvoudig kunnen implementeren naar de Google App Engine, een VMware omgeving (in-house vSphere infrastructuur, verschillende vCloud hosting partners, of VMforce), of een andere infrastructuur zoals Amazon EC2. Deze ontwikkelomgeving stelt ontwikkelaars ook in staat eenvoudiger data presentatie widgets te ontwikkelen die op allerlei soorten devices draaien, van telefoontoestellen, tot tablets en desktops.

Door applicaties te verplaatsen van lokale systemen naar meerdere cloudomgevingen, waaronder App Engine voor Business, krijgen klanten meer flexibiliteit en wordt het gemakkelijker te migreren naar de cloud.

Company:

Google, VMware

Partners