25-05-2010

Adobe biedt HTML5-ondersteuning in Dreamweaver CS5

Deel dit bericht

Adobe heeft tijdens de Google I/O conferentie in San Francisco een nieuwe HTML5-oplossing aangekondigd die direct beschikbaar zal zijn voor webdesigners en -ontwikkelaars. De Adobe HTML5 Pack is een uitbreiding op Adobe Dreamweaver CS5, de onlangs uitgebrachte ontwikkeltool voor het ontwerpen van websites.

Deze uitbreiding biedt gebruikers meer creatieve mogelijkheden van Adobe Creative Suite 5. Hierdoor kunnen zij eenvoudiger aantrekkelijke content creëren, leveren en optimaliseren op een breed scala aan schermen.

De HTML5 Pack bevat vernieuwde code-hinting voor HTML5- en CSS3-toepassingen waardoor Dreamweaver-gebruikers eenvoudig gebruik kunnen maken van nieuwe HTML5-tags. De uitbreiding bevat tevens WebKit engine-updates en -verbeteringen voor audio- en video-ondersteuning binnen Dreamweaver CS5’s Live View. Met de nieuwe CSS3-mogelijkheden kunnen gebruikers eenvoudiger multi-screen webpagina’s ontwerpen. Hierbij kunnen previews van de pagina’s worden bekeken in verschillende browsers en op verschillende apparaten. De HTML Pack bevat verder HTML5 starter lay-outs voor het New Document-dialoogvenster in Dreamweaver CS5. Hiermee worden Dreamweaver-gebruikers in staat gesteld om sneller te ontwerpen en te ontwikkelen met gebruik van de laatste webstandaarden.

Tijdens Adobe MAX 2009 gaf Adobe een sneak-peek van de technologie. De additionele HTML5 en CSS3 R&D-investeringen werden tevens besproken op de Adobe design- en web-blogs. Naar aanleiding van de positieve feedback van designers en ontwikkelaars ging Adobe aan de slag met de realisatie van de HTML5 Pack.

Company:

Adobe

Partners