22-04-2008

RAD Race 2008 en congres Enterprise Mashups

Deel dit bericht

Softwareontwikkelingrace en congres op 11 en 12 juni 2008

Op 12 juni organiseren Software Release Magazine en Array Seminars het congres Enterprise Mashups met maar liefst vier sprekers van wereldformaat: Robin Bloor van Bloor Research, Douglas Crockford van Yahoo!, Rick van der Lans en Ron Tolido. Het congres Enterprise Mashups wordt gecombineerd met de RAD Race, de jaarlijkse softwareontwikkelwedstrijd van het blad Software Release Magazine. De wedstrijd zal dit jaar onder meer opdrachten bevatten over GIS (geografische informatie systemen) en over de inzet van enterprise mashups. Het congres eindigt met een idols-achtige jurering van de beste vier teams, door onder meer Rick van der Lans, Cor Baars en Ron Tolido, en met de bekendmaking van de winnaar van de RAD Race 2008.

Congres Enterprise Mashups

De sprekers op het congres behandelen onder meer vragen als:- Waarom wordt de mashup wel 'the last mile van de SOA' genoemd?- Gaan gebruikers zelf mashups ontwikkelen? - JSON en JavaScript: wat is de status van deze technologie?- Wat is de relatie tussen mashups en social networks?- Wat is de relatie tussen enerzijds mashups en anderzijds Web 2.0 en RIA (Rich Internet Applications)?- Worden de komende jaren het decennium van de mashup?- Bestaan er al speciale internationale standaarden voor het ontwikkelen van enterprise mashups?- Aan welke eisen moeten de onderliggende systemen voldoen, zodat mashups succesvol kunnen worden?Het congres is gericht op het ontwikkelen van enterprise mashups, ofwel het inzetten van mashups voor de ontwikkeling van professionele, enterprise robuuste applicaties. Congressprekers Robin Bloor en Douglas Crockford presenteren ieder een speciaal eendaags seminar over respectievelijk Mashups en JavaScript waar deelnemers hun kennis over de congresonderwerpen nog verder kunnen uitdiepen. Deze seminars vinden plaats op 11 en 13 juni.

Doelgroep: Enterprise Mashups en de twee bijbehorende seminars zijn bedoeld voor een ieder die zich bezighoudt met softwareontwikkeling, zoals IT-managers, technology planners, architecten, ontwerpers, ontwikkelaars, technology-planners, infrastructuur-architecten, consultants, systeemanalisten en - ontwerpers.

RAD Race 2008

De RAD Race 2008, de jaarlijkse softwareontwikkelwedstrijd van het blad Software Release Magazine, bevat dit jaar onder meer opdrachten op het gebied van GIS (geografische informatie systemen) en over de inzet van enterprise mashups. De opgave bestaat uit het schrijven van een administratieve applicatie in twee dagen, door een team van twee mensen. In de eerste jaren van de wedstrijd wisten de 4-GL’s steeds de beste prestaties neer te zetten. Met name de Java-teams hebben in de loop der jaren echter hun prestaties sterk verbeterd. De beste prestaties werden de laatste jaren geleverd door nieuwe talen en tools. 2006 en 2007 lieten ondanks zeer sterk verschillende opgaven dezelfde uitslag voor de nummers één en twee zien: Crossmarx werd nummer één met een zelf ontwikkeld Java-tool en een Ruby-team van Finalist nummer twee. (Een tweede Ruby-team van Holder wist overigens beslag te leggen op de derde plaats.)Dit jaar zal de jurering voor het eerst deels openbaar plaatsvinden, volgens een idols-achtig model, waarbij de beste teams tijdens het congres Enterprise Mashups hun applicaties aan het publiek zullen presenteren. Beoordeling van de applicaties vindt echter nog steeds plaats door de jury. 

Partners