27-10-2015

IBM komt met Spark as a Service voor ontwikkelaars in de IBM Cloud

Deel dit bericht

IBM biedt vanaf nu Apache Spark as a service aan op zijn Bluemix-platform. Spark is open source technologie die ontwikkelaars in staat stelt realtime inzichten te halen uit big data. Door de kracht van realtime analytics toe te passen op grote datasets, kunnen bedrijven hun klanten beter dienen en sneller anticiperen op trends in hun sector.

Door de technologie beschikbaar te maken op het Bluemix-platform, herdefinieert IBM de manier waarop complexe, mobiele apps worden ontwikkeld. Op deze manier krijgt elke app-ontwikkelaar toegang tot de kracht van realtime analytics.

Daarnaast integreert IBM Apache Spark in vijftien van zijn commerce- en analyticsoplossingen. Hierdoor versnelt het bedrijf de snelheid waarmee software zoals SPSS, Streams of BigInsights data kan verwerken. Zo kan SolutionInc., een groot internationaal bedrijf dat WiFi-oplossingen aanbiedt, data over piekmomenten, drukke locaties en  toestellen analyseren en zijn dienstverlening in realtime optimaliseren.

Sinds de aankondiging in juni 2015 door IBM van de betrokkenheid bij de Apache Spark community, heeft  IBM meer dan 60 toevoegingen aan het Spark-project geleverd, zoals op het gebied van Machine Learning en SQL. Het IBM Spark Technology Center heeft 35 Apache Spark ontwikkelaars aangenomen en meer dan 310.000 dataprofessionals opgeleid.

Apache Spark, Ontwikkeld op UC Berkeley, is bekend om zijn snelheid en gebruiksvriendelijkheid bij de creatie van algoritmen die inzicht uit complexe data kunnen genereren. Door de inzet van Spark’s in-memory processing was IBM in staat om de architectuur te vereenvoudigen van enkele van de meest gebruikte oplossingen en cloud datadiensten, onder andere IBM BigInsights, IBM Streams en IBM SPSS. 
IBM reduceerde bijvoorbeeld de codebase van DataWorks, de datapreparation en dataverfijningsdienst, met meer dan 87 procent: van 40 miljoen coderegels naar 5 miljoen. DataWorks profiteert direct van Spark's schaalbaarheid, distributed programmingmodel en data source connectivity, en de regelmatige verbeteringen die door de Spark projectmedewerkers worden aangebracht.

Aangeboden als service voor ontwikkelaars binnen het brede ecosysteem van IBM’s managed cloud datadiensten, integreert IBM Analytics voor Apache Spark eenvoudig met open source, proprietary, en third party tools op het IBM Bluemix cloudplatform. Ontwikkelaars kunnen nu analytics aan hun applicaties in real-time toevoegen.

Company:

IBM

Partners