05-11-2015

Nieuwe release Progress OpenEdge ondersteunt bij de uitdagingen van de 'Digital Age'

Deel dit bericht

Progress heeft in Kopenhagen tijdens de Progress Exchange conferentie de nieuwste release aangekondigd van Progress OpenEdge, toonaangevend platform voor de vereenvoudiging van ontwikkeling, deployment en beheer van zakelijke applicaties voor een kortere en snellere time-to-market.
Het Progress OpenEdge platform lost met de nieuwe release 11.6 de uitdagingen op rond gebruikerservaring, veiligheid en ontwikkelingsproductiviteit. Het nieuwe Progress mobility product, Telerik Platform for OpenEdge, stelt ontwikkelaars in staat om OpenEdge applicaties uit te breiden en voor mobiele toepassingen geschikt te maken. Met verbeterde data security en multi-platform/multi-device ontwikkeling en deployment opties komt Progress tegemoet aan de eisen van bedrijven bij de ontwikkeling van mission-critical systemen.

Progress Exchange
Progress Exchange vond op 3 en 4 november plaats in Kopenhagen, met aansluitend de EMEA PUG Challenge 2015. “Discover How to Be a True Leader” was het thema van het event en 112 Progress-klanten en -partners uit 19 landen waren aanwezig. De centrale boodschap van de conferentie betrof de transformatie die bedrijven moeten ondergaan willen ze vooraan in de competitie blijven. Met het ontstaan van nieuwe digitale markten, de rol van social media en de komst van disruptive aanbieders, zullen bedrijven hun productaanbod en ontwikkelingsstrategie moeten aanpassen. Om de moordende concurrentie te overleven is het nodig om bestaande verdienmodellen te beoordelen of ze nog wel voldoen in deze tijd van de “third platform”, waarbij security en privacy zeer belangrijke issues zijn. Het Progress Portfolio werd gepresenteerd als een antwoord op al deze uitdagingen. Een uitgebreid verslag over Progress Exchange kunt u over enige tijd op Release.nl lezen.
Tijdens de EMEA PUG Challenge 2015 kregen Progress ontwikkelaars het laatste nieuws te horen over Progress Software’s productportfolio en was een intensief aantal hands-on workshops en sessies te volgen.

User Experience en toegankelijkheid
Met de overname van Telerik in 2014 heeft Progress haar portfolio gecompleteerd om zakelijke klanten bij de transformatie naar een volledig digitaal ecosysteem te ondersteunen. Met de nieuwste release van Progress OpenEdge wordt daarvoor de technologische basis geleverd.
Hierbij biedt Progress nu de Telerik Platform for OpenEdge applicatie. Klanten en partners zijn nu in staat om OpenEdge applicaties te verrijken met geavanceerde mogelijkheden bij de ontwikkeling van mobiele applicaties, uit te breiden met test and deployment mogelijkheden, en de inzet van JavaScript Data Objects (JSDO) voor eenvoudige integratie van mobiele apps met bestaande Progress OpenEdge businesslogica. Met de combinatie van het Telerik Platform en Progress OpenEdge applicaties herbevestigt Progress de focus om mission-critical productiesystemen te leveren die tegemoet komen aan de wensen van SaaS/Cloud, web en mobiele omgevingen.

Data security en toegang

Data security en toegang is een belangrijk aandachtspunt voor de CxO. Het Progress OpenEdge platform voorziet in veilige applicaties via een Transport Layered Security (TLS), waardoor de privacy gewaarborgd is bij de communicatie tussen applicatie en gebruiker. Ook biedt het platform veilig datamanagement via multi-tenant tabelimplementaties en verkleint het risico van aanvallen door kwaadwillenden.

Ontwikkelaarsproductiviteit

Progress heeft een missie om de beste technologie te leveren die klanten en partners voorsprong geeft in de competitie in een zeer intense markt. Voor verbeteringen aan de nieuwste release van het OpenEdge platform was daarom de input van de Progress ontwikkelaarscommunity zeer belangrijk.

Release.nl was in Kopenhagen aanwezig op de Progress Exchange Conferentie op 3 en 4 november en heeft daar gesproken met Mark Armstrong (VP en MD EMEA Ops) en Colleen Smith (VP en GM) over onder andere marktontwikkelingen, het Progress Portfolio, Business Rules en de opleiding van nieuwe programmeurs. Binnenkort kunt u op Release.nl in een verslag over Progress Exchange meer lezen over de visie van Mark Armstrong en Colleen Smith.

De laatste release 11.6 van Progress OpenEdge is beschikbaar op https://www.progress.com/openedge/whats-new

Partners