26-11-2015

Software AG voor 8e jaar op rij ‘Leader’ in Gartner’s Magic Quadrant for EA Tools

Deel dit bericht

Voor het achtste achtereenvolgende jaar is Software AG tot ‘Leader’ gekozen in het ‘Magic Quadrant for Enterprise Architecture (EA) Tools’ van analistenbureau Gartner. Opmerkelijk dit jaar is dat er nog maar twee ‘Leaders’ in het kwadrant zijn overgebleven en Software AG er bovendien met kop en schouders bovenuit steekt. Volgens het rapport ondersteunen de enterprise architectuur-tools van Software AG strategische besluitvorming in alle domeinen.

Met het Digital Business Platform verenigt Software AG als enige partij voorzieningen voor analyse, ontwerp en planning van digitale transformatie, met voorzieningen voor uitvoering van gedigitaliseerde processen en toepassing van real-time intelligentie & analytics. Enterprise Architecture Management is een integraal onderdeel van het Digital Business Platform en combineert de Alfabet- en ARIS-productlijnen tot één samenwerkingsplatform voor het ondersteunen van transformatieprojecten.

ARIS is geschikt voor het beschrijven van het target operating model, in termen van strategie, capabilities en processen. Alfabet borduurt hier op voort en begeleidt de feitelijke realisatie van de beoogde veranderingen via IT-roadmaps en functionaliteiten voor portfoliomanagement. IT-portfoliomanagement verbindt het IT-portfolio aan bedrijfsdoelstellingen en projecten, uiteengezet in de tijd. Portfoliodenken is niet alleen een onmisbaar instrument voor het beheersen van de kosten, maar ook fundamenteel voor (gefaseerde) bedrijfstransformatie. Het laat veranderingen in het IT-landschap gelijk oplopen met veranderingen in bedrijfsprocessen. 

Partners