07-12-2015

Progress verkort ontwikkeltijd apps voor iOS, Android en Windows met Telerik Platform 2.0

Deel dit bericht

Progress heeft een nieuwe versie van Telerik Platform uitgebracht. Ontwikkelaars kunnen met het mobiele applicatie-ontwikkelplatform sneller perfecte mobiele gebruikerservaringen creëren voor iOS, Android en Windows Phone.
 
Volgens Gartner (1) is de noodzaak om razendsnel applicaties te ontwikkelen en snelle updates uit te voeren een belangrijke reden voor de groei van mobiele applicatieontwikkelingsomgevingen. Bedrijven zoeken deze platformen als middel voor hun digitale bedrijfsinitiatieven.
Telerik Platform bespaart ontwikkelaars tijd en moeite doordat zij via één interface toegang hebben tot de complete applicatieontwikkel- en beheeromgeving. Het ontwikkelen, aansluiten, testen, inzetten en meten van het gebruik van de applicatie gebeurt via een enkele interface. Dit in tegenstelling tot andere platformen waarbij één applicatie in meerdere projecten wordt beheerd.
De interface, waarin de applicatie centraal staat, in de nieuwste release van Telerik Platform maakt het eenvoudig om cloud-diensten, zoals push notificaties, te integreren in het applicatieontwikkelingsproces. Daarnaast wordt deze integratie toegevoegd aan de API-laag. Hierdoor krijgen ontwikkelaars een single app ID die werkt binnen alle diensten en SDK's die in de applicatie zijn geïntegreerd.
 
Telerik Platform 2.0 bevat ook een bèta-versie van Continuous Integration (CI)-bouwondersteuning met een Jenkins plugin, speciaal voor ontwikkelaars van bedrijven die de mogelijkheid willen hebben om cloud-constructies toe te voegen aan hun bestaande CI workflow.
"Mobiele ontwikkelaars moeten tegenwoordig cross-platform applicaties met krachtige backends, user analytics en aantrekkelijke notificaties leveren. Dit terwijl ze ook de kosten voor ontwikkeling zo laag mogelijk moeten houden. Daarom is de vraag naar synergie tussen tools en diensten die meerdere devices, besturingssystemen en bedrijfsmodellen ondersteunen nooit zo hoog geweest", zegt Brandon Satrom, General Manager voor Developer Platforms en Tools, Progress. "Telerik Platform 2.0 geeft ontwikkelaars inzicht in de mogelijkheden die er zijn binnen cross-platform mobiele applicatieontwikkeling, met verbeteringen om sneller hoogwaardige applicaties te kunnen leveren."
 
Hybride en native ontwikkelingsmogelijkheden
Telerik Platform biedt ontwikkelaars en managers alle technologieën die ze nodig hebben om cross-platform mobiele applicaties te ontwikkelen. Het geeft hen de mogelijkheid om de beste aanpak te kiezen die past bij de vaardigheden van de ontwikkelaar en de vereisten van de applicatie, ongeacht of dit nu web, hybride of native is.
Telerik Platform 2.0 bevat de nieuwste updates van NativeScript, een framework dat het mogelijk maakt om met JavaScript en CSS native applicaties te ontwikkelen. Als onderdeel van de nieuwe release lanceert Progress ook de Verified Plugins Marketplace voor NativeScript. Dit wordt toegevoegd aan de uitgebreide lijst van open source plugins voor Cordova/PhoneGap, waardoor de ondersteuning voor cross-platform ontwikkeling nog completer wordt.
Progress biedt in zijn cloud-diensten ook ondersteuning voor apps die draaien op iOS 9, Android 6 (M) en Apple Watch. Ontwikkelaars kunnen deze applicaties bouwen, testen en optimaliseren met behulp van het Telerik Platform en diens uitgebreide debugging mogelijkheden in Visual Studio en een opnieuw ontworpen collectie van Companion Apps.

Vooruitgang in het mobiel toegankelijk maken van data en rapportage
Vaak ligt de grootste uitdaging in mobiele applicatieontwikkeling is het verbinden van een mobiele applicatie aan bestaande data. Veel bedrijven hebben belangrijke gegevens die door een mobiele applicatie gebruikt moeten worden of toegankelijk moeten zijn. De integratie van deze verbinding vergt tijd en middelen. Met Telerik Platform 2.0 kunnen ontwikkelaars makkelijker data uit de MS SQL Server, Oracle, MySQL, PostgreSQL of Salesforce halen, door middel van verschillende connectors die worden ondersteund door Progress DataDirect drivers. Ontwikkelaars kunnen met deze connectors snel ‘mobile-friendly’ content creëren vanuit belangrijke on premise en cloudgebaseerde data.
 
De nieuwste toevoegingen aan Telerik Backend Services van Progress zijn onder andere previews van geaggregeerde queries en ondersteuning voor het plannen van terugkerende codeertaken voor de cloud. Ontwikkelaars krijgen ook de nieuwste analytics tooling, waaronder de nieuwste dashboards en engagement cohorten.
 
(1) “Market Trends: Mobile App Development Platforms, Worldwide, 2015” van Gartner.

Partners