14-12-2015

MapR Technologies kondigt Converged Data Platform met MapR Streams aan

Deel dit bericht

Het eerste geconvergeerde dataplatform, MapR Converged Data Platform, integreert MapR Streams voor real-time event streaming, Apache Hadoop, MapR-DB en in-memory analytics met Apache Spark.

MapR Streams is een betrouwbaar wereldwijd event streaming systeem dat dataproducenten en dataconsumenten verbindt. Het MapR Converged Data Platform integreert bestanden, databases, stream processing en analytics om datagedreven applicaties sneller te voorzien en tegemoet te komen aan de vereisten van het opkomende Internet of Things.
De integratie van MapR Streams in een geconvergeerd platform stelt organisaties in elke bedrijfstak in staat om continu streaming data te verzamelen, te analyseren en erop te reageren. Van adverteerders die relevante real-time aanbiedingen kunnen verstrekken, tot zorgverleners om gepersonaliseerde behandeling te verbeteren, tot de detailhandel om hun inventaris te optimaliseren, en telecombedrijven die mobiele diensten dynamisch kunnen aanpassen: organisaties moeten hun reactiesnelheid op belangrijke gebeurtenissen met een voortdurende analyse van big data verbeteren.

In tegenstelling tot andere benaderingen die datasilo's over meerdere systemen creëren en de benodigde enterprise-eigenschappen en wereldwijde replicatie ontberen, integreert alleen MapR native data-in-motion en data-at-rest in een geconvergeerd dataplatform. Als gevolg hiervan stelt MapR ontwikkelaars in staat om nieuwe, innovatieve toepassingen te ontwikkelen die dataduplicatie en datatransport beperken, kosten van integratie en onderhoud van meerdere platforms te verlagen en sneller bedrijfsresultaten te verkrijgen.

"Door het samenbrengen van wereldklasse Apache Hadoop en Apache Spark met een top-klasse NoSQL-database en nu continu, betrouwbaar streaming op een wereldwijde schaal is een enorme stap voorwaarts om enterprise ontwikkelaars in staat te stellen de volgende generatie apps voor gebruik van big data te maken", zegt Anil Gadre, senior vice president product management, MapR Technologies.

MapR Streams is eenvoudig schaalbaar om enorme dataflows af te handelen, terwijl persistentie, high availability, disaster recovery, security en dataprotectie gegarandeerd blijven.
Met MapR Streams hebben ontwikkelaars de beschikking over een krachtig continu, geconvergeerd en wereldwijd dataplatform en is het mogelijk om:
- op gemakkelijke wijze schaalbare, continue high-throughput streams in te zetten over duizenden locaties met miljoenen onderwerpen en miljarden berichten;
- analytics, transactie- en stream processing samen te voegen om dataduplicatie, latency en clusterwildgroei te verminderen tijdens het gebruik open source projecten zoals Spark Streaming, Apache Storm, Apache Flink en Apache Apex;
- op betrouwbare wijze berichten te leveren met automatische failover en orderconsistentie;
- met cross-site replicatie wereldwijde real-time applicaties te bouwen;
- onbeperkt persistentie van alle berichten in een event stream te verkrijgen.

MapR werkt nauw samen met diverse partners zoals Databricks, DataTorrent, StreamSets, zodat gebruikers op flexibele wijze componenten kunnen toevoegen aan hun eigen real-time analytics data platform.
MapR Streams komt begin 2016 beschikbaar.

Meer informatie: https://www.mapr.com/products/mapr-streams

Partners