12-01-2016

Compuware past mainframe-applicaties in Agile & DevOps processen in

Deel dit bericht

Compuware Corporation, gespecialiseerd softwarebedrijf voor mainframes, heeft partnerships, een grote overname, en voortdurende innovatie binnen het eigen softwareportfolio aangekondigd, zodat klanten mainframe-applicaties in hun bredere cross-platform Agile- en DevOps-processen kunnen inpassen.

Mainframe-applicaties blijven onmisbaar als ‘systems of record’ en als back-end ondersteuning van customer engagement. Ondanks decennia van vooruitgang op andere platforms wordt mainframe-code nog steeds beheerd in verzuilde teams, met langzame processen en verouderde tools. Deze situatie is niet langer houdbaar omdat de digitale economie vraagt om agility. Ook gaan steeds meer mainframespecialisten met pensioen en worden ze niet vervangen.

Compuware pakt deze dringende kwestie aan door verantwoordelijkheid voor mainframe-applicaties te verschuiven naar enterprise DevOps medewerkers die met tools werken binnen de huidige ontwikkelcultuur van flexibiliteit en innovatie. Door de verschuiving van mainframe-applicaties in de Agile/DevOps mainstream stelt Compuware klanten in staat om:
• de levensvatbaarheid van legacy COBOL-toepassingen op de lange termijn te verzekeren, zelfs als de meest ervaren mainframe-ontwikkelaars met pensioen zijn;
• meer effectief en adaptief benutten van mainframe-applicatielogica en bijbehorende gegevens in samenhang met andere gedistribueerde, web, mobiele software assets;
• sneller te concurreren met verstorende nieuwkomers op de markt;
• aanzienlijke verbetering van DevOps efficiëntie in multi-platform enterprise-omgevingen te verkrijgen.

"Als uw mainframe applicatie-ontwikkeling niet Agile is kan uw bedrijf ook niet Agile zijn,” stelt Compuware CEO Chris O'Malley. "Onze missie is om klanten te helpen bij het bereiken van essentiële wendbaarheid door Agile DevOps teams in staat te stellen om het mainframe onder de knie te krijgen net zoals andere platforms in hun multi-platform ondernemeing.”

Verregaande samenwerking en integratie
Ter ondersteuning van deze strategie integreert Compuware met oplossingen van AppDynamics, Atlassian, Jenkins, SonarSource en Splunk - alle toonaangevende leveranciers en/of open source. Deze integraties helpen klanten het mainframe in hun bredere enterprise Agile/DevOps-processen in te passen door ondersteuning van veelgebruikte mainstream tools.

Compuware neemt ISPW Benchmark Technologies over
Compuware heeft ook bijna alle activa van ISPW Benchmark Technologies gekocht - dit dertigjarige Canadese bedrijf levert agile sourcecode management- en release-automatiseringsoplossingen voor cross-platform ontwikkeling op mainframe-, Windows-, en open systemen. Door het verstrekken van end-to-end code management en release automatisering op alle platformen, stelt de ISPW-technologie IT in stata om snel te voldoen aan business requirements, optimaliseren van code, en verbetering van de productiviteit van ontwikkelaars.

Innovatie Elke 90 dagen
In lijn met de belofte om elke 90 dagen mainframe-innovaties en relevante updates aan kernproducten te leveren, heeft Compuware ook bestand- en tabel I/O-visualisatie toegevoegd aan Topaz Runtime Visualizer. Deze visualisatie maakt het zelfs voor onervaren ontwikkelaars duidelijk om te begrijpen hoe COBOL-applicaties gebruikmaken van mainframe-gegevens en hoe specifieke soorten calls werken.

Meer informatie: Mainstreaming the Mainframe

Company:

Compuware

Partners