13-01-2016

Dynatrace Load suite bereidt web- en mobiele applicaties voor op piekbelasting

Deel dit bericht

Dynatrace, leverancier van Digital Performance software, lanceert de Dynatrace Load suite. Deze nieuwe end-to-end applicatietest en diagnostische oplossing integreert synthetic traffic met diepteanalyses van zowel applicaties als bijbehorende transacties en testbeheer. Dit optimaliseert mobiele- en webprestaties voor piekmomenten zoals de recente feestdagen. De nieuwe suite stelt organisaties in staat zeer schaalbare web- en mobiele applicaties af te leveren en continu de prestaties van de apps te verbeteren.

Het uitvoeren van belastingtesten is cruciaal, zeker nu klanten steeds hogere eisen stellen aan de snelheid waarmee mobiele- en webapplicaties laden. Slechte prestaties of storingen in applicaties hebben gedurende piekperiodes een directe impact op de omzet en merkreputatie. 75% van alle smartphone- en tabletgebruikers geeft aan een mobiele website of app die traag is, veel bugs bevat of crasht links te laten liggen. 42% klaagt daarnaast op social media over slechte online ervaringen.

Afstemmen met behoefte en omgeving
De flexibele Dynatrace Load suite is voorzien van de BlazeMeter technologie. Hierbij kan worden gekozen voor drie opties, die het mogelijk maken de technologie af te stemmen op de behoefte en omgeving van iedere organisatie:

* Dynatrace Load Insights 360: deze feature faciliteert belastingtesten voor websites en mobiele apps op basis van diagnostische informatie met behulp van Dynatrace PurePath en PureStack technologie. De feature identificeert abnormaliteiten in het gedrag van applicaties onder belasting, zoekt de hoofdoorzaak van deze afwijkingen en maakt proactief handelen mogelijk. Dit alles binnen enkele minuten en voordat de applicatie live gaat. De oplossing biedt consistente gegevens over de gehele software delivery keten, zodat applicatieteams in staat zijn samen te werken, aanpassingen te maken en bij te stellen op basis van dezelfde informatie met een complete feedback loop.
- Grote schaalbaarheid: Verzamel continu alle interacties van alle virtuele gebruikers in de context van de volledige gebruikerssessie;
- Expertanalyse: Beoordeel testtransacties in high definition om onderliggende prestatie hotspots en bottlenecks te identificeren;
- Uitgebreide analytics: Stel profielen op van architecturele basislijnen en prestatieverschillen tussen verschillende applicatieversies en veranderingen met 45 unieke Key Performance Indicators (KPI's).

* Dynatrace Load Insights: met deze volledig beheerde dienst kan het gedrag van bezoekers op realistische wijze worden gesimuleerd om betrouwbare prestatietesten uit te voeren. Ervaren consultants op het gebied van belastingtesten plannen, draaien en analyseren testcycli voor organisaties die gerichte expertise vereisen voor succes.

* Dynatrace Load: deze web load-generation automation is schaalbaar en open source compatibele, en geschikt voor ontwikkelaars en testers. Dynatrace Load levert on-demand wereldwijde belastingtesten voor continue zekerheid over prestaties en schaalbaarheid. Dynatrace Load abonnementen maken dagelijkse testen mogelijk met point-and-click opnamemogelijkheden en JMeter gebaseerde scripting.

Prestatiesanalyses gedurende het gehele ontwikkelproces
"Pas in de afleverfase kijken naar prestaties en schaalbaarheid levert een groot risico op voor bedrijven, zeker tijdens piekmomenten zoals feestdagen en grote evenementen", zegt Steve Tack, Senior Vice President Product Management bij Dynatrace. "Onze klanten kunnen nu prestatieanalyses op schaal uitvoeren gedurende het gehele ontwikkelproces, iets wat met traditionele belastingtesten niet mogelijk is. Met onze diepteanalyses, expertise en een historie van duizenden succesvolle projecten kan Dynatrace helpen nieuwe mobiele en webapplicaties met zekerheid te lanceren en continu optimale prestaties te bieden."

Meer informatie: http://www.dynatrace.com

Company:

Dynatrace

Partners