15-01-2016

cegeka-dsa gaat agile werken en lanceert lanceert cegeka-dsa LABS

Deel dit bericht

cegeka-dsa gaat op een ‘Agile’-manier werken en denken. In het kort betekent dit: het sneller kunnen leveren van werkbare software en een betere samenwerking met klanten en collega’s. Een transitie voor het bedrijf met grote voordelen voor de klanten. Om hen op de hoogte te houden lanceert cegeka-dsa LABS.

cegeka-dsa levert integrale software en services voor een vitale, transparante en efficiënte vastgoedmarkt vanuit de overtuiging dat het mogelijk is organisaties ook in een veranderende omgeving sterker te maken, nu en later. Voor cegeka-dsa betekent ‘Agile’ in het kort: bruikbare software van hoge kwaliteit die snel wordt opgeleverd, en nauwere samenwerking met klanten en verbeterde communicatie, zowel intern als extern.
“Agile draait om het continu verbeteren van onze producten én van onze teams,” vertelt Danny Hilgers. Als Agile-coach helpt hij cegeka-dsa bij de transitie naar deze nieuwe manier van werken. “Agile draait om mensen, kennisdelen en samenwerken, en de continue verbetering daarvan.”

Softwareontwikkeling op de traditionele manier neemt maanden in beslag, soms zelfs jaren. Op een Agile-manier gaat dit veel sneller, we spreken dan in termen van weken. Deze ontwikkelperioden heten ‘iteraties.’
Anton Vreugdenhil, algemeen directeur van cegeka-dsa: “Na een klantverzoek kan een van onze projectteams meteen aan de slag met het ontwikkelen van software. De klant is hierbij nauw betrokken en wordt continu gevraagd om feedback. Waar nodig schaven we direct bij. Na een iteratie leveren we een werkbaar onderdeel, waar de klant dus direct iets aan heeft. De onderdelen met de hoogste prioriteit worden als eerste afgeleverd. Vervolgens werken we verder totdat aan het volledige klantverzoek is voldaan. Op deze manier kunnen onze klanten snel met de nieuwe software aan de slag en kunnen we continu bijsturen, indien nodig.”

Een Agile-manier van werken kenmerkt zich daarnaast door effectieve face-to-facecommunicatie met collega’s. Verder is een randvoorwaarde is dat de software continu, zonder enige verstoring, kan worden opgeleverd. Geen grote migraties meer, maar kleine leveringen waar de gebruikers geen last van ondervinden. Agile stelt dus hoge eisen aan de installeerbaarheid en schaalbaarheid van de software. In dit onderdeel investeert cegeka-dsa fors, in samenwerking met Microsoft. 

Op cegeka-dsa LABS, http://labs.cegeka-dsa.nl/, is alles te vinden over de Agile-transitie van cegeka-dsa: blogs van developers, succesverhalen van klanten, special interest groups, vacatures, etc. Bovendien kunnen klanten en andere geïnteresseerden zich laten inspireren door cegeka-dsa-producten.

Meer informatie: www.cegeka-dsa.nl/dynamicsempire

Company:

cegeka-dsa

Partners