03-02-2016

Onderzoek State of Application Delivery: meeste IT-budget naar mobiele applicaties

Deel dit bericht

Bijna de helft van de Europese bedrijven gebruikt meer dan 200 applicatiediensten elke dag. Dit aantal zal groeien aangezien 42 procent aangeeft dat mobiele applicaties bovenaan het lijstje IT-kosten in 2016 staan. Het wordt duidelijk dat langzame, niet-responsive en onveilige applicaties een negatieve invloed hebben op het bedrijfsresultaat. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van F5 Networks naar de levering van applicaties.

Het State of Application Delivery wordt jaarlijks uitgevoerd om te polsen welke trends er zijn in het gebruik van zakelijke applicaties, en hoe deze binnen IT-infrastructuren worden geleverd en beheerd.

Hybrid-cloud de nieuwe norm

Het onderzoek toont onder andere aan dat inmiddels 30 procent van de EMEA-bedrijven een ‘cloud-first’-strategie hanteert, waarbij eerst cloud-gebaseerde oplossingen worden overwogen, voordat er IT-investeringen worden gedaan. Meer dan twee derde van de respondenten verwacht dat aan het einde van dit jaar de helft van alle applicaties in de cloud wordt gehost. Hybrid cloud wordt de nieuwe norm, vanwege de flexibiliteit en mogelijke kostenbesparingen.

Beveiliging van gebruikers en gegevens

De security-focus ligt op het beschermen van clients, verzoeken en antwoorden, de kritieke punten waarop data makkelijk is te misbruiken. De meest toegepaste applicatie-services qua beveiliging zijn netwerk-firewalls (84 procent) en antivirus-technologie (85 procent). De uitdaging ligt elders: 22 procent stelt dat het grootste gevaar schuilt in het ontbreken van begrip vanuit medewerkers.

DevOps en SDN voor efficiency

DevOps en SDN voorzien in automatisering en aansturing, coördinatie en beheer (orchestration) en worden gezien als sleutelelementen om kosten te reduceren en time-to-market te verbeteren.

“Applicaties zijn onontbeerlijk voor zakelijk succes. Ze worden gebruikt door iedere medewerker en dragen daarom bij aan grotere efficiëntie, lagere kosten en betere marges”, aldus René Oskam, directeur Nederland van F5 Networks. “Zonder de juiste services om deze applicaties te ondersteunen, kun je ze niet beveiligen, sneller en betrouwbaarder maken. De resultaten uit het State of Application Delivery rapport van dit jaar geven ook weer waardevolle inzichten in hoe bedrijven hiermee omgaan. We zien de veranderingen in beheer en implementatie van applicatie-services binnen dynamische en complexe IT-omgevingen.”

Meer informatie: http://f5.com/SOAD

Partners