16-02-2016

GitHub Enterprise 2.5 komt met clustering voor grote ontwikkelteams

Deel dit bericht

De nieuwe release GitHub Enterprise 2.5 komt met nieuwe mogelijkheden en updates voor developers om schaalbare en veilige software te bouwen, en ondersteuning van ontwikkelteams van welke grootte dan ook. Verder is de vormgeving van de repository’s in een nieuw jasje gestoken.

Ook als een ontwikkelteam uit 10.000 ontwikkelaars bestaat moet GitHub Enterprise een goede ondersteuning leveren. GitHub Enterprise 2.5 introduceert een verbeterde manier om nieuwe ontwikkelaars aan het team toe te voegen, want als een team zich uitbreidt groeit ook het aantal GitHub installaties. Voor klanten met teams van tienduizenden ontwikkelaars komt GitHub Enterprise 2.5 met clustering — een framework dat beheerders helpt meer gebruikers toe te voegen aan grote projecten. Clustering is speciaal ontworpen voor grote installaties, maar vereist wel enkele administratieve ondersteuning.
Verder meldt GitHub dat bij het tegelijk benaderen van resources in grote teams en softwareprojecten, er soms problemen waren met CPU- en RAM-gebruik op de GitHub fileservers. Met GitHub Enterprise 2.5 worden piekproblemen voorkomen.

Beveiliging
GitHub Enterprise 2.4 introduceerde Protected Branches en Required Statuses voor een veilige samenwerking, zodat andere ontwikkelaars een branch niet konden deleten of pushen. Met GitHub Enterprise 2.5 komt de Protected Branches API, deze is in een preview period beschikbaar.

Design updates
Na de upgrade naar GitHub Enterprise 2.5 zien onderdelen van GitHub er anders uit. De repository en sign-in schermen hebben een aangepaste vormgeving gekregen die de sign-in en het gebruik van GitHub vanuit de browser eenvoudiger zullen maken. De nieuwe repository-vormgeving verbetert navigatie en vereenvoudigt de pagina layout. Ook de authenticatieschermen zijn eenvoudiger gemaakt. Het sign-up scherm bevat een duidelijker sign-up link voor nieuwe ontwikkelaars in het team die nog geen GitHub account hebben.

Verbeterde Subversion ondersteuning
Voor teams die SVN commands gebruiken om hun repository’s te benaderen, breidt de nieuwste versie van GitHub Enterprise de ondersteuning  voor Subversion uit naar de versies 1.8 en 1.9. Nieuwere Subversion clients zijn nu met GitHub te gebruiken, inclusief features van 1.8 en 1.9.

Meer informatie: https://enterprise.github.com/releases/2.5.0
Download: https://enterprise.github.com/releases/2.5.0/download

Company:

GitHub

Partners