18-02-2016

Snelle applicatielevering met nieuwe analyseproducten van Hewlett Packard Enterprise

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt de beschikbaarheid van HPE AppPulse Trace aan, een nieuw onderdeel in de Application Performance Monitoring (APM) softwarereeks van HPE. De nieuwste toevoeging aan het HPE APM portfolio, HPE AppPulse Trace, zorgt dat developers gebruik kunnen maken van analyses om issues bij de bron aan te wijzen en op te lossen tot aan de exacte regelcode en server.

In de zeer op apps gerichte markt kunnen succesvolle bedrijven zich alleen onderscheiden met kwalitatieve en sterk presterende applicaties, meent Tony Sumpster, Senior Vice President en General Manager IT Operations Management van Hewlett Packard Enterprise. “HPE heeft hierbij een bijzondere positie omdat het oplossingen aanbiedt die bepalend zijn voor onze klanten. Met krachtige big data analyses en een lange historie op het gebied van datacenters kan HPE developers helpen bij het maken van de beste applicaties op topsnelheid.”

Developers staan onder een enorme druk om in korte tijd overtuigende en goede applicaties te leveren. Om aan deze eisen te voldoen en om geen klanten te verliezen, hebben developers nieuwe middelen en andere manieren nodig om hun applicaties te bouwen, te leveren en continu te verbeteren.

Ideaal voor data gedreven organisaties
De HPE AppPulse Suite is gebouwd om data gedreven organisaties te helpen in ‘the Idea Economy’. De suite maakt gebruik van grote hoeveelheden data - door applicaties geproduceerd - en de interacties met eindgebruikers. Dit biedt developers een onmisbare tool om klanten tevreden te stellen met sterke applicaties.
HPE AppPulse suite is geïntegreerd met HPE Vertica, de geavanceerde analysemotor. Daarmee analyseert het gebruikersinteracties om zo foutmeldingen en crashes te identificeren en het resource gebruik te meten. HPE AppPulse maakt gebruik van het schaalvermogen en de snelheid van HPE Vertica, zodat developers inzicht krijgen in de foutmeldingen die gebruikers ervaren.

Met de HPE AppPulse Suite kunnen developers snel in actie komen met behulp van agile, DevOps, lean en continuous delivery methodes in het ontwikkelproces. De suite bestaat uit drie volledig geïntegreerde modules – HPE AppPulse Active, HPE AppPulse Mobile en het reeds uitgebrachte HPE AppPulse Trace.
* HPE AppPulse Active biedt developers de mogelijkheid om gebruikersgedrag na te bootsen met behulp van scripts en synthetic transaction robots. Zo worden problemen geïdentificeerd en verholpen voordat de applicatie in productie is;
* HPE AppPulse Mobile voorziet developers en DevOps teams van gebruikersdata, waarmee zij de digitale gebruikerservaring voor mobiele applicatiegebruikers kunnen volgen. Zo kunnen zij prioriteit geven aan issues met hoge impact. Ook geeft dit in één oogopslag de gezondheid van de app weer;
* HPE AppPulse Trace geeft development teams de flexibiliteit om foutmeldingen te vinden voordat ze eindgebruikers bereiken, door het probleem te isoleren tot aan de regelcode. Zo kan het probleem snel verholpen worden. Dit bespaart geld en tijd.

“De slechtste manier van monitoren is wachten tot iemand klaagt. We identificeren vertragingen nog voordat iemand ze meldt”, aldus Chris Trimper, Application Service Manager, QA Engineering van Independent Health Association. “Met HPE AppPulse besparen we 36 IT uren per maand door scripts opnieuw te gebruiken en we verlaagden onze gemiddelde app reactietijd van 12 naar 4 seconden.”

Big data probleem
HPE AppPulse Trace helpt ontwikkelaars en DevOps teams bij het isoleren en verhelpen van problemen, tot aan de exacte regelcode en server. Application Performance Management is tegenwoordig een big data probleem, omdat mobiele applicaties nu grote aantallen log files produceren. Parseren door al deze data om foutmeldingen en issues op de server te vinden kan een grote en complexe taak vormen. HPE AppPulse Trace richt zich op deze uitdaging door code-level zichtbaarheid te bieden. Gebruikers kunnen prestatieproblemen op transactieniveau oplossen.
“Vertragingen hebben direct impact op onze traffic en uiteindelijk op onze omzet. We hebben een gedistribueerde architectuur waar veel derden bij betrokken zijn, dus de mogelijkheid om transacties te traceren is essentieel om problemen snel op te lossen”, aldus Alex Krasov, R&D lead bij Travelist, een reismetasearch- en prijsvergelijkingsplatform. “Met HPE AppPulse Trace kunnen we ons handmatige werk reduceren en issues snel verhelpen voordat onze gebruikers er last van hebben.”

De belangrijkste functies van HPE AppPulse Trace
* Traceer tot de exacte regelcode: HPE AppPulse Trace biedt uitgebreid inzicht in de gebruikerservaring, zoals acties, flows, foutmeldingen, client code en de status van het device door te specificeren tot de exacte regelcode;
* 1:1 Server Correlatie: HPE AppPulse Trace zorgt voor samenhang tussen de issues uit de gebruikerservaring en de acties met problemen op de server. Dit zorgt voor lagere kosten doordat de beoordeling sneller verloopt en problemen in het datacenter sneller verholpen worden;
* Codeless/Tagless instrumentatie: De HPE AppPulse Suite adopteert automatisch snelle veranderingen van de app en infrastructuur.

HPE AppPulse is geïntegreerd met de HPE Application Delivery Management en HPE IT Operations Management software portfolio’s. Samen zijn deze producten onderdeel van een volledig geïntegreerde oplossing om organisaties te helpen bij het snel creëren, testen en monitoren van applicaties, zodat ze uitzonderlijke gebruikerservaringen bezorgen.

AppPulse Trace is per direct verkrijgbaar, samen met de nieuwste versies van AppPulse Active en AppPulse Mobile.

Meer informatie over de HPE AppPulse Suite.


 

Partners