26-02-2016

Microsoft neemt Xamarin over voor complete mobiele applicatieontwikkeling

Deel dit bericht

Microsoft heeft aangekondigd mobile app ontwikkelplatform Xamarin te hebben gekocht. Met deze overname zou tussen 400 en 500 miljoen dollar gemoeid zijn.

In aanvulling op Visual Studio voorziet Xamarin in een krachtige ontwikkelomgeving waarin ontwikkelaars met de productiviteit en kracht van de .NET-omgeving, mobiele applicaties kunnen bouwen voor iOS-, Android- en Windows-platformen, en met behulp van een gedeelde C# codebase en door native API’s volledig native ervaringen kunnen leveren voor diverse apparaten.

Xamarin heeft in 120 landen meer dan 15000 klanten, waarvan meer dan 100 bedrijven in de Fortune 500 staan. Via de Xamarin Test Cloud kunnen allerlei typen ontwikkelaars - C#, Objective-C, Java en hybride app ontwikkelaars - hun applicaties testen en de kwaliteit verbeteren door inzet van duizenden in de cloud gehoste telefoons en mobiele apparaten.

Microsoft werkt al geruime tijd in een partnerschap met Xamarin en gezamenlijk is Xamarin integratie ingebouwd in Visual Studio, Microsoft Azure, Office 365 en de Enterprise Mobility Suite. Ontwikkelaars hebben zo de beschikking over een volledige workflow voor native, veilige applicaties voor diverse platformen (iOS, .Net, Android).
De combinatie van Xamarin, Visual Studio, Visual Studio Team Services en Azure geeft Microsoft een complete mobiele applicatieontwikkeling oplossing, die elke developer in staat moet stellen om mobile apps te ontwikkelen, te testen en te leveren.

Binnenkort brengt Microsoft verdere informatie naar buiten, op de Microsoft //Build conferentie op 30 maart en tijdens de Xamarin Evolve van 24 tot 28 april.

Meer informatie op de blog van Scott Guthrie: http://weblogs.asp.net/scottgu

Kijk ook op:
http://build.microsoft.com
https://blog.xamarin.com/save-the-date-for-xamarin-evolve-2016/

Partners