01-03-2016

Ontwikkeling van mobiele apps steeds vaker business-gedreven

Deel dit bericht

Red Hat, leverancier van open source oplossingen, onthult de resultaten van een nieuw onderzoek over mobility dat met name op line of business (LOB)-beslissers is gericht. Bijna de helft (47 procent) van deze besluitvormers ziet mobiliteit als een middel om bestaande bedrijfsprocessen te automatiseren, maar slechts 26 procent noemt mobiliteit wanneer gevraagd wordt naar manieren om de bedrijfsprocessen te veranderen. IT-beslissers aan de andere kant zien mobiele apps vaker als transformerend (35 procent) voor het bedrijf.

Red Hat gaf het onderzoeksbureau Vanson Bourne opdracht om twee afzonderlijke onderzoeken uit te voeren. Voor het eerste onderzoek werden in oktober 2015 200 IT-besluitvormers ondervraagd. In januari 2016 werden 200 LOB-beslissers uit organisaties in de private sector ondervraagd. Dit waren organisaties die gevestigd zijn in de Verenigde Staten en West-Europa. Uit het laatste onderzoek komt naar voren dat LOB-beslissers veel zaken goed afgestemd hebben met hun IT-collega’s. Daarbij gaat het om de mobiele strategie, investeringsgroei, het meten van prestaties en de toenemende rol van business in de besluitvorming omtrent mobility. Dit wijst op een betere aansluiting tussen LOB en IT in het voldoen aan de vraag naar mobiele apps.

Enkele resultaten uit het onderzoek:
• LOB-beslissers zeggen dat de huidige benadering voor de ontwikkeling van mobiele apps vooral IT-gedreven is (38 procent) gevolgd door business-gedreven (24 procent). Maar ze zien dit in de komende twee jaren meer richting de business (36 procent) verschuiven.
• In de Verenigde Staten en in West-Europa houden LOB-beslissers er andere benaderingen voor het bouwen van apps op na. Terwijl 28 procent van de Amerikaanse beslissers een gezamenlijke Mobile Center of Excellence-benadering hanteert, gebruikt slechts 5 procent van de beslissers in Europa deze benadering voor het ontwikkelen van apps.
• Meer dan IT’ers zijn LOB-beslissers gericht op de ontwikkeling van tools en technologieën aan klantzijde, terwijl ze een beroep doen op IT om hen te ondersteunen met moderne ontwikkel- en integratietechnologieën voor apps. 70 procent van de LOB-besluitvormers heeft de IT-afdeling al gebruikt voor het ontwerpen en bouwen van mobiele apps, tegen slechts 27 procent dat hiervoor een derde partij heeft ingeschakeld.
• LOB-beslissers verwachten dat de implementatie van IoT-projecten in 2016 zal toenemen. 12 procent geeft aan dat hun organisaties al een IoT-project hebben geïmplementeerd. Meer dan de helft (53 procent) verwacht dat IoT-projecten dit of volgend jaar gestart zullen worden.
• De meerderheid van de LOB-beslissers (78 procent) noemt het gebruik van KPI’s voor het meten van mobiel succes en ziet de verantwoordelijkheid voor het bijhouden hiervan meer naar de business-kant verschuiven. LOB-beslissers (58 procent) geeft aan dat senior IT-staf momenteel verantwoordelijk is voor het bijhouden van KPI’s. Slechts de helft van de LOB-beslissers verwacht dat het komende jaar de LOB-chefs verantwoordelijk zijn voor KPI’s.

“Het nieuwe mobiele onderzoek toont wederzijds begrip aan van zowel LOB en IT executives voor het feit dat de ontwikkeling van mobiele apps in de nabije toekomst op een meer business-gedreven manier wordt benaderd,” stelt Cathal McGloin, vice president Mobile Platforms bij Red Hat. “Bij organisaties die een mobiele app-strategie volledig geïmplementeerd hebben, is het meer waarschijnlijk dat hun line of business-managers de ontwikkeling van mobiele apps beïnvloeden. Zij worden door IT ondersteund dankzij het gebruik van platformen, integratietechnologieën en moderne tools om apps te ontwikkelen. Ik zie de relatie tussen LOB en IT verder verbeteren aangezien mobiele programma’s steeds meer gericht zijn op de bedrijfsresultaten.”

Methodologie en demografische gegevens
Red Hat, Inc. gaf Vanson Bourne de opdracht om 400 line of business en IT executives van bedrijven uit de private sector in de Verenigde Staten en West-Europa te ondervragen. Het online onderzoek is in januari 2016 uitgevoerd.

Meer informatie: http://www.redhat.com

Partners