03-03-2016

Hortonworks en HPE werken samen aan prestatieverbetering van Apache Spark

Deel dit bericht

Hortonworks en Hewlett Packard Labs, de onderzoeksafdeling van Hewlett Packard Enterprise, gaan samen werken aan verbeteringen aan Apache Spark, een van de meest actief ondersteunde Apache big data projecten.

De samenwerking tussen beide bedrijven zal zich toespitsen op een geheel nieuwe klasse van analytics-oplossingen die werken op grote clusters van shared memory. De eerste resultaten van de samenwerking omvatten:
• snellere sorteer- en in-memory berekeningen, waardoor de performance van Spark enorm verbetert;
• beter geheugengebruik waardoor grotere schaalbaarheid ontstaat.

“Deze samenwerking onderschrijft onze wederzijdse betrokkenheid bij de groeiende Spark-gemeenschap en haar oplossingen,” zegt Scott Gnau, chief technology officer, Hortonworks. “We blijven ons inzetten voor zowel de integratie van Spark in brede data-architecturen die door Apache YARN ondersteund worden, als verbeteringen aan prestatie en functionaliteit en betere toegang voor applicaties als Apache Zeppelin.”

“Wij hopen de Spark-gemeenschap in staat te stellen om nog sneller inzicht te krijgen uit grotere datasets zonder dat er enige coderegel herschreven moet worden,” stelt Martin Fink, EVP/CTO bij Hewlett Packard Enterprise en lid van de raad van bestuur bij Hortonworks. “We zijn verheugd om samen met Hortonworks de reikwijdte van uitdagingen die Spark aankan, te verbreden.”

Hortonworks en Hewlett Packard Enterprise zijn van plan om de nieuwe technologie als bijdrage aan de Apache Spark-gemeenschap te leveren.

Meer informatie: www.hortonworks.com

Partners