04-03-2016

Informatief seminar over softwareontwikkeling buiten de EU

Deel dit bericht

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken en offshore-expert Paul Tjia van GPI Consultancy organiseren dinsdag 22 maart in Amsterdam een seminar over uitbesteding van softwareontwikkeling naar opkomende landen.

Uitbesteding van softwareontwikkeling naar ontwikkelingslanden is aantrekkelijk omdat nieuwe generaties ontwikkelaars in kennis en vaardigheid concurreren en soms goedkoper zijn. Nu in Nederland werkgelegenheid en economie verbeteren neemt het tekort aan goed opgeleide ICT-specialisten toe. Daarom richten ICT-bedrijven en startups zich weer op de wereldmarkt van softwareontwikkelaars.

Agile vindt hierbij steeds vaker toepassing in internationale teams. Dit betekent dat opdrachtgever en de teams intensief samenwerken, wat ook mogelijk is wanneer medewerkers niet dicht bij elkaar zitten, maar verspreid over een grote afstand. Hieraan besteedt het seminar bijzondere aandacht.

Impact sourcing
Bedrijven kiezen ook voor offshore sourcing vanuit Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Cisco en HP zijn vanuit intern MVO-beleid gestart met outsourcing naar Palestina. Deze samenwerking creëert hoogwaardige werkgelegenheid, ook voor vrouwen, in een land waar veel werkloosheid is. Oxfam Novib schept uit Nederland via Business Process Outsourcing banen in Oeganda. Jan Baan koestert zijn ontwikkelteam in India. Het kiezen voor outsourcing om sociale redenen heet ‘impact sourcing’.

De focus van deze meeting ligt op Kenia, Bangladesh, de West Bank en Gaza, maar de inhoud is ook op andere landen van toepassing. Besluitvorming vergt veel en diepgaande voorbereiding en brengt de deelnemers in aanraking met totaal andere culturen dan de Nederlandse welvaartsstaat. Deelname is interessant voor softwarebedrijven met structurele  uitbreidingsplannen.

Het seminar vindt plaats op dinsdag 22 maart in de grote zaal van Café-Restaurant Dauphine in Amsterdam. Deze locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (gelegen naast treinstation A’dam Amstel) en auto (met gratis parkeren in de parkeerkelder).  

Café-Restaurant Dauphine
Prins Bernhardplein 175
1097 BL Amsterdam
Aanvang 15.00 uur.

Meer informatie: http://gpic.nl/ICTevent22mrt.pdf
Registratie: http://www.firstlife-net.nl/evenementen

Company:

Overheid

Partners