18-03-2016

Adobe lanceert preview release van Experience Design applicatie

Deel dit bericht

Adobe heeft Adobe Experience Design CC (preview) aangekondigd. Deze release is een preview van de langverwachte nieuwe user experience design- en prototyping-oplossing van Adobe. Volgens Adobe zijn UX-designers met deze tool in staat om eenvoudig en snel mobiele apps en websites te bouwen.

Tijdens Adobe MAX, dat afgelopen oktober in Los Angeles plaatsvond, werd de nieuwe oplossing onder de naam Project Comet voor het eerst gedemonstreerd. Adobe wil UX-designers nu de kans geven om deze preview uit te proberen en feedback te geven op de functionaliteit. Gebruikers kunnen Adobe Experience Design (XD) vanaf nu gratis downloaden met een Adobe ID. De verwachting is dat de eerste commerciële release voor alle Creative Cloud-gebruikers later dit jaar volgt. Steeds meer content wordt op mobiele platformen gepubliceerd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat UX-design één van de snelst groeiende creatieve disciplines is. Volgens Behance, ’s werelds grootste online creative gemeenschap, zijn interaction design-projecten in 2015 met 52 procent gegroeid. Dit is meer dan ieder ander creatief werkveld.

Prototyping
Adobe XD integreert design en prototyping binnen een supersnelle, vloeiende desktopapplicatie. De oplossing helpt designers om naadloos te schakelen van wireframing en design naar prototyping en preview. Op deze manier zijn ze in staat om snel de apps en websites te ontwikkelen en verfijnen die ervoor zorgen dat eindgebruikers terug blijven komen. Deze eerste preview-versie bevat gerichte en intuïtieve design- en layout-tools; een handige prototype-modus voor het definiëren van interactieve hotspots en overgangen; desktop preview-modus voor het testen van prototypes en het in real-time bekijken van aanpassingen; en ingebouwde deelopties, zodat teams en andere belanghebbenden prototypes in hun browser, op de desktop of vanaf een mobiel device kunnen bekijken. Designers zijn bovendien in staat om bestaande assets van Adobe Illustrator CC en Adobe Photoshop CC te gebruiken, evenals belangrijke desktop apps die essentieel zijn voor UX-design workflows. Als designs eenmaal zijn afgerond, kunnen assets eenvoudig naar ontwikkelaars worden geëxporteerd voor productiewerk.

Adobe XD roadmap
Adobe XD is vanaf nu beschikbaar voor Mac OS. In de toekomst zullen er ook app-versies voor iOS en Android komen en zal de desktop-app beschikbaar zijn voor Windows 10. Adobe zal dankzij continue ontwikkeling meer functionaliteit toevoegen en zodoende op maat gemaakte ervaringen op elk platform bieden. Verdere integratie met Photoshop CC en Illustrator CC staat gepland, maar ook ondersteuning voor essentiële Creative Cloud-features, waaronder CC Libraries en Adobe Stock. Deze roadmap zal sterk worden beïnvloed door de feedback die Adobe van designers ontvangt.

Nieuwe manier van onderwijzen
De vraag naar experience-gedreven mobiele apps en websites is hoog en blijft toenemen. Scholen en universiteiten moeten er dan ook voor zorgen dat het lesprogramma op het vlak van design een weerspiegeling is van de praktijk door veel nadruk te leggen op user experience en user interface design. Onderwijsinstellingen die gebruiksvriendelijkheid onderdeel laten uitmaken van het lesprogramma, zullen de koplopers zijn als het gaat om het klaarstomen van de volgende generatie UX-designers.

Beschikbaarheid
Adobe XD is vanaf nu gratis te downloaden voor Mac: https://creative.adobe.com/products/download/experience-design. Gebruikers dienen te beschikken over een Adobe ID. De eerste commerciële release van Adobe XD wordt later dit jaar verwacht. Adobe XD zal aangeboden worden als onderdeel van een Adobe Creative Cloud-lidmaatschap.
Meer informatie: http://www.adobe.com/products/experience-design.html

Company:

Adobe

Partners