13-04-2016

Pegasystems neemt Robotic Automation Softwareleverancier OpenSpan over

Deel dit bericht

Pegasystems Inc., wereldwijd softwareleverancier van strategische bedrijfsapplicaties, kondigt vandaag de overname aan van OpenSpan Inc., een privately held softwareleverancier uit Atlanta, Georgia van robotic process automation (RPA) en workforce analytics software.

OpenSpan maakt gebruik van robotic automatisering om de werkdruk van klantenservicemedewerkers te verlichten door routinematige desktoptaken te automatiseren voor hogere productiviteit en meer werkplezier van de werknemers. Door desktop-activiteiten inzichtelijk te maken en repetitieve en tijdrovende taken te automatiseren of zelfs te elimineren, zorgt OpenSpan ervoor dat agents hun energie kunnen richten op het leveren van een uitzonderlijke klantervaring, en tegelijkertijd kunnen helpen om operationele kosten te verlagen.

Dit is voor het eerst dat robotics en workforce analytics worden gecombineerd met case management en realtime analytics, waardoor klantenservicemedewerkers minder tijd kwijt zijn aan desktoptaken en meer tijd kunnen besteden aan het oplossen van klantproblemen. OpenSpan wordt gebruikt door belangrijke partijen binnen financial services, retail-, telecom- en technologiemarkten, waaronder CapitalOne, Vodafone en eBay. Dankzij deze deal wordt Pegasystems een belangrijke speler op het gebied van robotic process automation voor CRM en andere applicaties.

Robotic process automation beschrijft een taak of taakgroepen en processen die normaal worden uitgevoerd door een computergebruiker, maar nu zijn geautomatiseerd door software. Het gaat niet om elektromechanische robots, maar om software die andere software automatiseert om efficiënter met een menselijk wezen te kunnen samenwerken.

Partners