21-04-2016

SUSE benoemt dr. Thomas Di Giacomo tot CTO

Deel dit bericht

SUSE heeft dr. Thomas Di Giacomo tot Chief Technology Officer benoemd. De rol van CTO maakt verdere innovatie, groei en dynamiek mogelijk van SUSE als bedrijf en van het SUSE oplossingenportfolio dat bestaat uit het enterprise Linux-besturingssysteem en OpenStack cloudinfrastructuur- en Ceph storage-oplossingen.

Als CTO zal Di Giacomo deel uitmaken van het SUSE executive leadership team. Di Giacomo rapporteert rechtstreeks aan SUSE CEO Nils Brauckmann. Di Giacomo brengt een schat aan kennis en ervaring met zich mee wat SUSE zal helpen om zich sneller te ontwikkelen meent Brauckmann. "Als CTO zal hij zich bezighouden met de actieve, strategische dialoog met onze klanten, onze partners en veel belangrijke opensource communities zodat wij ons voortdurend kunnen aanpassen om onze klanten succesvol te laten zijn.”

DevOps
Di Giacomo zal zich niet alleen op de Linux-markt en community richten, maar ook op de gebieden waar het open source ontwikkelmodel zorgt voor continue en snelle innovatie zoals NFV, PaaS, IaaS, containers en orkestratie. SUSE bevindt zich in een ideale positie om klanten en partners te helpen om te kunnen profiteren van de snel aan populariteit winnende open source innovaties zoals software-defined computing, storage en networking en om hen te helpen nieuwe IT-paradigma’s, zoals DevOps, te omarmen. Volgens Di Giacomo is voor het bedrijfsleven een software defined en op cloud gebaseerde toekomst weggelegd.
"Overal ter wereld wordt van IT verlangd de bedrijfscontinuïteit te garanderen en de kosten te verlagen terwijl flexibiliteit en innovatie voortdurend verbeterd moeten worden om concurrerend te kunnen zijn," zegt Di Giacomo. "We bevinden ons nu in een software defined IT-revolutie die door open source innovatie wordt aangejaagd. Dit zal leiden tot de combinatie van enterprise-technologie met economische schaalbaarheid die bedrijven nodig hebben om die uitdaging het hoofd te bieden. SUSE’s in de praktijk bewezen vermogen om opensource innovaties beschikbaar te maken voor het bedrijfsleven en de focus op strategische partnerships maken deze nieuwe CTO rol erg uitdagend voor mij."

Senioronderzoeker
Di Giacomo was CTO en vice president van innovatie bij Swisscom Hospitality Services en CTO van de Hoist Group , een wereldwijde leverancier van IT-diensten aan de hospitality en healthcare sector. Hij heeft expertise op het gebied van open source platforms, ontwikkeling en support van wereldwijde informatiesystemen en technologieën. Di Giacomo heeft een Ph.D. in informatica aan de Universiteit van Genève , waar hij als senioronderzoeker betrokken was bij zowel academisch werk als gezamenlijke collectieve projecten met partners zoals LG, Samsung, France Telecom, Siemens, Deutsche Telekom, T-Systems, Telecom Italia, Sony en Microsoft.

Meer informatie: www.suse.com

Company:

SUSE

Partners