26-04-2016

XebiaLabs geeft XL Deploy nieuwe ChatOps-functie

Deel dit bericht

XebiaLabs wil DevOps teams beter laten communiceren. Het bedrijf introduceert daarom een nieuwe ChatOps-functie in haar deployment en applicatierelease automatiseringstool XL Deploy.

Chat-tools als HipChat en Slack zijn volgens XebiaLabs effectief om te communiceren tussen verspreide DevOps-teams, maar ze staan ​​niet toe dat ontwikkelaars over hun werk kunnen praten in de locatie waar het werk daadwerkelijk plaatsvindt. ChatOps is een nieuwe praktijk die het mogelijk maakt dat teams van softwareontwikkelaars kunnen communiceren en hun werk via een chatroom kunnen afmaken.

Eigen Chatbot
Vice-president engineering Martin van Vliet bij XebiaLabs stelt daarover in een blogpost: "Wij geloven dat het vermogen van onze ontwikkelaars om op de hoogte blijven van de belangrijkste trends een groot deel uitmaakt van wat de XebiaLabs-gemeenschap zo waardevol maakt voor onze gebruikers. Dus besloten we dat het leuk zou zijn onze eigen Chatbot voor XL Deploy te bouwen om onze gebruikers mogelijkheden te geven voor monitoren van activiteit, signaleren van implementaties en het oplossen van incidenten.”

Clark
XebiaLabs heeft een XL Deploy chatbot genaamd Clark gecreëerd, die gebruikers in staat stelt om te chatten vanuit en naar XL Deploy, commando's te zoeken en uit te voeren en te zien wie waarmee bezig is. Het bedrijf is van plan om met een ​​soortgelijke chatbot te komen voor de XL Release oplossing met nog meer geavanceerde functies voor berichtuitwisseling.

Teamwork
"Samenwerking en teamwork zijn twee van de hoekstenen van onze manier van werken bij XebiaLabs. Omdat het om een geografisch verspreid team gaat betekent dit dat we een chat-tool gebruiken om onze teamleden te spreken en up-to-date te houden", aldus de bot's GitHub pagina.

Meer informatie: Xebialabs

Company:

XebiaLabs

Partners